DOLAR
32,5150
EURO
34,9633
ALTIN
2.430,04
BIST
9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

23 Nisan selasınana tepki büyüyor…

23 Nisan selasınana tepki büyüyor…
A+
A-

TBMM’nin 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde tüm Türkiye’de Saat 21.00’de İstiklal Marşı okunurken, aynı dakikalarda Marmaris Camilerinden Sela okunmasına tepki, her geçen an büyüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris ilçe Başkanı Zekican Balcı vatandaşların o anda hem İstiklal marşını rahat okuyamadıklarına hem de kısa süre sonra okunsa daha rahat dinlenebilecek Selayı da dinleyemediklerine dikkat çekerek, olayın sorumluları hakkında işlem yapılmasını talep etti.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı şunları söyledi;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılını ve dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm ülkede olduğu gibi Marmaris’te de buruk bir şekilde ancak büyük bir gururla kutladık. Gönül isterdi ki bu büyük millet bayramını daha büyük coşkuyla sokaklarda, meydanlarda kutlayalım ancak tüm dünyada yaşanan salgın hastalık nedeniyle maalesef bu kutlamaları evlerimizin balkonlarında yapmak zorunda kaldık. Her şeye rağmen 83 milyon vatandaşımızın tek yürek olarak İstiklal Marşımızı okuması içimizdeki burukluğu bir nebze olsun hafifletti ve yaşadığımız bu zor günlerde bizleri mutlu etti.

23 Nisan 2020 akşamı Marmaris’te yaşanan bir olay ise maalesef bizleri fazlasıyla üzdü. 23 Nisan 2020 Perşembe günü saat 21:00’da tüm vatandaşlarımızın balkonlara çıkarak İstiklal Marşı’mızı okuyacağı ve bayramın bu şekilde kutlanacağı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tarafından günler öncesinden ilan edilmiş olmasına rağmen tam da o dakikada Marmaris’teki camilerimizden ‘sela’ okunması hem vatandaşlarımızın İstiklal Marşı’mızı okuyamamalarına hem de okunan ‘selayı’ rahatlıkla dinleyememelerine sebep olmuştur. Halbuki 23 Nisan akşamı yatsı ezanı saati 21:17’dir. ‘Sela’ namaz saatinden birkaç dakika önce okunabilmektedir. Eğer ‘sela’ ezandan birkaç dakika önce okunsaydı vatandaşlarımız hem İstiklal Marşı’mızı kolaylıkla okuyarak tüm ülkedeki coşkuya ortak olabilirler hem de camilerimizden yükselen ‘sela’ seslerini rahatlıkla dinleyebilirlerdi.

İlgili tüm makamlardan; Böyle önemli bir günde, çok hassas davranılması gereken bir konuda, gerekli hassasiyeti göstermeyen ve Marmaris’e yakışmayan bir tablonun oluşmasına neden olan tüm görevliler hakkında gerekli idari soruşturmanın yapılmasını talep ediyoruz. Ramazan Ayına girdiğimiz bu mübarek günlerin milletimize ve tüm insanlığa önce sağlık sonra bereket ve barış getirmesini diliyorum.”

Kaynak: Ajans Canka