DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

33 askerimiz şehit oldu!

33 askerimiz şehit oldu!
Aktur tatil sitesi

İdlib’den tüm gelişmeler | Hatay Valiliği: 33 asker şehit oldu!

İdlib’deki duruma ilişkin açıklama yapan Hatay Valisi 33 askerin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Öte yandan Ankara’da İdlib krizi ile ilgili olağanüstü hareketlilik yaşandı. CHP ve Saray’ın İdlib krizine yönelik olağanüstü toplandığı bildirildi. CHP, Meclis’i olağanüstü kapalı oturuma çağırdı

Akşam saatlerinde İdlib’de hareketlilik olduğu iddialarının gündeme düşmesi ardından Hatay Valiliği, bir açıklama yaparak Suriye’deki kentte düzenlenen saldırıda 9 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Vali, yaklaşık bir saat sonra ise yeniden kameraların karşısına geçerek 22 askerin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Vali Rahmi Doğan, gece 02.00 sularında bir kez daha kameraların karşısına geçerek 33 askerin yaşamını yitirdiğini, 36 askerin ise yaralı olarak hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi. Vali Doğan, saldırının Suriye savaş uçakları tarafından Balyun bölgesinde yapıldığını bildirdi.

Haberlerin sosyal medyaya düştüğü akşam saatlerinde Suriye sınırındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde çok sayıda yaralı getirildiği bildirilmişti. Hastanelerin çevresinde güvenlik kordonu oluşturulurken, yurttaşlar da hastane çevresinde toplandı.

Rusya’dan İdlib açıklaması: Türkiye anlaşmaları ihlal ediyor!
Haberin devamı

Hatay Valisi, yaptığı son açıklamada ağır yaralılardan 7 askerin daha yaşamını yitirdiğini, ölen askerlerin sayısının 33’a çıktığını söyledi.

Gelişmelerin ardından Valilik tarafından yapılan ikinci açıklama ise şu şekilde:

“İdlib’de Esed rejimi unsurları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştım. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu sayı 22’ye çıkmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili her türlü tedavi hastanelerimizde devam etmekte. Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek istiyorum. Özellikle Hataylı hemşehrilerimizi bilgilendirmek istiyorum, herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Sağlık personelimizin tamamı hastanede görevinin başındadır. Yaralılarımıza gerekli tedaviler yapılmaktadır. Yaralılarımızla ilgili bilgilendirmeleri zaman içerisinde tekrar kamuoyuyla paylaşacağım. Tekrar milletimizin başı sağ olsun.”

Doğan, bir gazetecinin, “Askerlerimizin göçük altında olduğu ve kurtarma çalışmalarının yarın devam edeceği iddiaları var.” şeklindeki sorusu üzerine de, “Şu an tüm askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan içeriye alınmıştır. Yaralılarımız hastanededir” yanıtını verdi.

REUTERS: EN AZ 34 TÜRK ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Hatay Valisi’nin açıklamasına karşın uluslararası haber ajansı Reuters ise, İdlib’de gerçekleştirilen saldırıda en az 34 Türkiye askerinin yaşamını yitirdiği iddiasında bulundu.

Saray’dan ilk açıklama: Rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır!
Haberin devamı

CHP VE SARAY OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Öte yandan, Suriye’den gelen ilk haberler üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü toplantı kararı aldı. Kılıçdaroğlu yansıyan bilgileri değerlendirmek üzere parti genel merkezine geçti ve partideki kurmaylarıyla toplantı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise parti genel merkezindeki çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.

CHP’li milletvekillerinin de saat 23.45 uçağıyla Hatay’a hareket ettiği öğrenildi.

CHP’nin toplandığı haberinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Saray’da da acil bir güvenlik toplantısı yapıldığı kaydedildi.

Erdoğan’ın kurmaylarıyla gerçekleştirdiği ve 2 saat süren toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar ve kuvvet komutanları katıldı.

TÜRKİYE, SURİYELİ MÜLTECİLERİN AVRUPA’YA GEÇİŞİNİ DURDURMAMA KARARI ALDI

İHA, İdlib’de 33 askerin yaşamını yitirmesinin ardından, Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa’ya geçişlerini durdurmama kararı aldığını duyurdu.

‘İDLİB’DEN SICAK HABERLER GELİYOR’

İdlib’e dair kritik iddiaların gündeme düştüğü ilk anlarda resmi herhangi bir açıklama yapılmazken konuyu AKP cenahından doğrulayan ilk isimler yandaş gazeteciler oldu.

Posta gezetesi Ankara temsilcisi Hakan Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İdlib’de sıcak gelişmelerin yaşandığını aktardı.

Çelik’in açıklaması şu şekilde:

“Masada Türkiye-Rusya görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Moskova hava sahasını açmadı. Rus savaş uçakları ve onların koruması altındaki Şam reji m güçleri çok şiddetli blok saldırılar düzenliyor. İdlib’den den sıcak haberler geliyor. Ankara’da olağanüstü toplantı var.”

EKŞİ SÖZLÜK’E ERİŞİM ENGELİ

Ankara’dan gelen saldırı haberleri üzerine Ekşi Sözlükte de erişim engeli yaşandığı bildirildi.

AKŞENER ANKARA’YA DÖNÜYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İdlib’deki gelişmelerle ilgili olarak Erdoğan’la telefonda görüştü.

Duvar’ın aktardığına göre Akşener, Balıkesir programını iptal ederek, gelişmeleri takip etmek ve değerlendirmek üzere Ankara’ya dönüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte genel merkezde İdlib’deki gelişmeleri değerlendirdiği kaydedildi.

BİR AÇIKLAMA DA MHP’DEN

MHP’den yapılan açıklamada ise, “Genel başkanımız divan üyelerimizle birlikte genel merkezde Suriye ve İdlip’teki gelişmeleri takip etmektedir bilginize” denildi.

ÇAVUŞOĞLU, NATO GENEL SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştüğü bildirildi. Söz konusu görüşmenin İdlib’de yaşanan son gelişmelerle ilgili olduğu düşünülüyor.

KALIN, ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ile telefonla görüştüğü bildirildi.

Görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay Valimizden gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize, başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN KAPALI OTURUM ÇAĞRISI

Hatay Valisi’nin üçüncü açıklamasının hemen ardından kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Meclis’i yarın (28 Şubat) olağanüstü kapalı oturuma çağırdı. Öztrak, soru almayacağını bildirerek, “Soruları yanıtlaması gerekenler başları” diyerek iktidarı işaret etti.

AVRUPA PARLAMENTOSU: OLDUKÇA ENDİŞELİYİZ

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor sosyal medya hesabından Suriye’de hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden 22 askerle ilgili bir paylaşımda bulundu.

Sanchez paylaşımında, “Türk askerlerinin ölümünden dolayı üzüntülü ve gelişmelerden oldukça endişeliyiz. AB, Türkiye’nin yeni dostlarından çok daha güvenilirdir” ifadelerini kullandı.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES: İDLİB’DE DERHAL ATEŞKES İLAN EDİLMELİ

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarricaracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Genel Sekreter Antonio Guterres, Suriye’nin kuzeybatısında artan gerginliği ve ‘düzinelerce’ Türk askerlerinin hava saldırılarında hayatını kaybetmesini endişeyle takip ettiğini bildirdi.

‘İdlib’de derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini’ yineleyen Guterres, artan askeri gerginliğin siviller için teşkil ettiği riskin özellikle endişe verici olduğunu belirtti.

Guterres, “Acil harekete geçilmezse gerginliğin her saat başı daha fazla artma riski var” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’deki krize askeri çözüm bulunamayacağını belirten Guterres, sürdürülebilir tek yolun BM denetiminde siyasi çözüm olduğunu da kaydetti.

ABD DIŞİŞLERİ’NDEN İDLİB AÇIKLAMASI: NATO ORTAĞIMIZ TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

ABD Dışileri Bakanlığı, İdlib’de 33 askerin hayatını kaybbettiği saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, “Saldırı haberlerinden derin endişe duyuyoruz. NATO ortağımız Türkiye’nin yanındayız” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’yi bu krizde en iyi şekilde nasıl destekleyebileceğimize ilişkin seçenekleri değerlendiriyoruz.”

RUSYA’DAN İDLİB’DEKİ SALDIRIYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin, TSK birliklerinin İdlib’deki varlığıyla ilgili Moskova’yı bilgilendirmediğini söyledi.

Açıklamada, “Türkiye’den verilen bilgiye göre Türk askerleri o bölgede olmamalıydı” ifadeleri kullanıldı.

polat-galle