DOLAR
39,3097
EURO
45,5240
ALTIN
4.244,17
BIST
9.572,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
34°C
Muğla
34°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Açık
29°C

5 Yıldızlı Tesis Planına Direniş: Kızılağaç’ta ÇED Kararına Dava Açı

5 Yıldızlı Tesis Planına Direniş: Kızılağaç’ta ÇED Kararına Dava Açı
20.05.2025
55
A+
A-

Bodrumhaber.com

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç Köyü’nde orman ve hazine arazisine yapılmak istenen 5 yıldızlı otel projesine karşı açılan dava, yarın Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Limak Holding tarafından, Gerenkuyu Mevkii’nde halk plajı ve çevresine yapılması planlanan 214 odalı turistik tesis için “ÇED gerekli değildir” kararı verilmesine karşı çıkan köylüler ve çevreciler, raporun iptali için yargıya başvurdu. Duruşma öncesi bölgede bir araya gelen Kızılağaç halkı, çevre platformları ve gönüllü hukukçular projeye sert tepki gösterdi.

“ÇED gerekli değildir demek, halkın fikri önemli değildir demek”

Köy Muhtarı Mehmet Karaca, bölge halkının görüşü alınmadan verilen kararın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Projeyle birlikte sahile 50 metre mesafede yapılmaması gereken bir yapılaşma planlanıyor. Biz turizme değil, yaşam alanlarımızın yok sayılmasına karşıyız. Bu yüzden yasal haklarımızı kullanıyoruz. Mahkeme heyeti bölgeyi inceledi, şimdi karar süreci başladı.”

“Bu mücadele sadece köylünün değil, hepimizin mücadelesidir”

Çevreci avukat Remzi Kazmaz da açıklamasında Limak’ın projesine karşı direnişin süreceğini belirtti:
“Köylülerle birlikte bu bölgeyi savunuyoruz. Yerel yöneticileri, sivil toplum örgütlerini de bu mücadeleye davet ediyoruz. Bu doğa hepimizin. Toprağımızı, ormanımızı, suyumuzu koruyacağız.”

“Sahiller özel değil, herkesindir”

MUÇEP üyesi Nihat Gençosman ise Kıyı Kanunu’na aykırı şekilde özel plaj ve iskele vaatleriyle kamu alanlarının özelleştirildiğini dile getirdi:
“Devletin sahilleri yağmalanıyor ama ortada ne denetim var ne de devlet. Kıyılar herkese açık olmak zorunda. Bodrum’da kıyıların halka kapatılmasına sessiz kalamayız.”

Toplantının ardından, eylemciler sahildeki vatandaşları ziyaret ederek süren dava ve çevre mücadelesi hakkında bilgilendirme yaptı.

Kaynak: Anter Haber

Aktur tatil sitesi