DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

5. Acı Ot Festivaline Siyaset Damgasını Vurdu

5. Acı Ot Festivaline Siyaset Damgasını Vurdu
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Bodrum Belediyesi ile Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle düzenlenen, “5. Acı Ot Festivali” açılışına siyaset damgasını vurdu.

Festival açılışına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Muğla CHP Milletvekilleri, CHP Bodrum Belediye meclis adayları toplu olarak geldi.

Bodrum Belediye Başkan vekili ve Bodrum Belediyesi CHP Meclis adayı Emel Çakaloğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Tamer Mandalinci konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Sunucu Mandalinci’yi davet ederken; “Sempatikliği ile, iş bilirliği ile, güzel yüzlü, güzel yürekli ve eminim tam bir Bodrum’un yerlisi, gerçek bir Bodrum çocuğu, bakın bu çok önemli bu yüzdende Bodrum’a sevdalı bir isim. O isim tabi ki Bodrum’un gücüne güç katacağına inandığım, sevgili tamer mandalinci geliyor alkışla…”dedi.

Tamer Mandalinci’nin konuşmasının ardından sunucu, Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Aras’ı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. Ahmet Aras’ı anons ederken: “sevgili bodrum sakinleri onu çok yakından tanıyorsunuz. O Bodrum’un ağabeysi, kimilerinin kardeşi, kimilerinin arkadaşı, dostu o kadar samimi mütevazi bir insan ki, ama ben şunu söyleyebilirim, şu parolayla çıktı yola; “İşimiz belediye, gücümüz Muğla” diye çıktı yola. Ama şunun altını kalın çizgilerle çizmekte fayda var, Her sözünde, her çabasında, her dokunuşunda merkeze Muğla insanını, Bodrum insanını alan bir düşünceyle hareket edeceğim diyen, yine Bodrumumuzun, Muğla’mızın en sempatik isimlerinden birisi, sevgili Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı sevgili Ahmet Aras Başkanımı alkışlarla davet etmek istiyorum buyursunlar başkanım şeref verdiniz aramızda bulunmanızdan dolayı çok mutlu olduk. Çok teşekkür ederiz yoğun programlarında Bodrum’un aslında bu festivalin başlamasında vesile olan başlatan isimdi.”

Anons edilirken parti ismi vermemeye özen gösteren sunucu, Muğla ve Bodrum’da başka aday yokmuş algısı yarattı.

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) yöneticilerinin yapılan mikro milliyetçilik ve siyasi propaganda olayına göz yummaları, festival sponsorlarının eleştirilerine neden oldu. “Siyasi bir amacın sponsoru olmadık, kültür için destek olduk.” diyen bazı sponsorlar, katkı yapmalarının pişmanlığını yaşadılar.

Diğer yandan, “Acı ot festivalini” başlatan isim olarak anılan ve dönemin dernek başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığı döneminde, festival mali hesabının verilmesi konusunda haber merkezimizi arayarak, konunun üzerine gidilmesi istendi.

Festival açılış konuşmalarını dinleyen bazı yurttaşlar ise, sunucunun Tamer Mandalinci’yi anons ederken kullandığı ” Bodrum’un yerlisi gerçek bir bodrum çocuğu, bakın bu çok önemli bu yüzdende Bodrum’a sevdalı bir isim” demesi ve buna karşılık Tamer Mandalinci’nin sessiz kalmasına tepki gösterdi.

“Bizler yabancı olarak görülürken, bizden oy istemesi hem çelişik, hem de yakışıksız.” denildi. Sözde Halkçı, Cumhuriyetçi, ilerici, aydın bir partinin şöven yaklaşımlarını kabul edilir bir yanı yok.

Bodrum halkının mikro milliyetçilere mi, yoksa başka oluşumlara mı oy vereceği, merak konusu. Aras, Kocadon ve Mandalinci arasında akrabalık bağı olması “Bodrum’da ağalık sistemimi var?” dedirtecek boyutlara gelmiş durumda. “Yabancıysak, yerliye oy yok.” diyen seçmen sayısı gün geçtikçe artmakta.

 
polat-galle