DOLAR
32,3343
EURO
35,1710
ALTIN
2.245,19
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Emlak alanında bir işe başvuracaklar için önemli tavsiyeler

Emlak alanında bir işe başvuracaklar için önemli tavsiyeler
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Gayrimenkul her zaman gelişmeye devam edecek ve azalmayacak bir meslek alanı. Bu alana atılırken birçok farklı görüşle karşılaşabileceğiniz için nereden başlayacağınız konusunda kafanız karışmış olabilir. Görüşmelere gitme, emlak piyasasının işleyişini anlama derken kaybolmuş hissediyor olabilirsiniz. Bu hissi yenmek için öncelikle yapmanız gereken gayrimenkulün nasıl çalıştığını ve bu alanda nasıl iyi bir çalışan olabileceğinizi öğrenmektir.

Emlak alanında bir işe başvuracaklar için önemli tavsiyeler
Gayrimenkul piyasasındaki işlere başvururken CV’nizin bu işlere uygun ve eksiksiz olduğundan emin olmalı, görüşmelerde doğru şeyleri söylemeyi öğrenmeli ve bir çalışanın nasıl olması gerektiğini kafanıza iyice yerleştirmelisiniz.

Bu yazımızda sizler için emlak alanında bir işe başvururken CV hazırlama sürecinde dikkat etmeniz gereken şeyleri derledik.

Gayrimenkulde Çalışan Bir Kişi Ne İş Yapar?

Emlak alanında çalışan bir kişi gayrimenkul piyasasının güncel durumuna her zaman hâkim olması gereken, satıcılar ile alıcılar arasında iletişim kuran, pazarlıklarda görev alan ve genellikle komisyonla ya da başka bir emlak çalışanından maaş alarak para kazanan bir çalışandır. Oldukça aktif bir alan olan gayrimenkul alanındaki bu çalışanlar satılacak olan evleri isteyen alıcılara gösterir ve tanıtır.

Emlak alanında bir işe başvuracaklar için önemli tavsiyeler

Nasıl Emlak Alanında İyi Bir Çalışan Olabilirsiniz?

Emlak alanında iyi bir çalışan olabilmek için sahip olmanız gereken özellikler üzerinde çalışırsanız kariyerinizde hızla ilerleyebilir ve tanınan bir emlak çalışanı olabilirsiniz.

Bu özelliklerin başında ilk olarak dakik olmak geliyor. Potansiyel alıcıları bekletmek sizi onların gözünde oldukça kötü bir duruma düşürecektir. Bu nedenle ev bakmak isteyen müşterileri bekletmemek onları etkilemek adına iyi bir davranış olacaktır.

Bir diğer özellik de insanlarla ilişkinizin iyi olmasıdır. Potansiyel alıcılarla her zaman bire bir iletişimde olacağınız için iletişim becerilerinizin en iyi seviyede olması gerekmekte. Güler yüzlü olmak, saygılı konuşmak, gerektiği kadar samimiyete sahip olmak, kendini sevdirmek satış yapma konusunda olumlu etkiye sahip olacak özelliklerdir. Ayrıca bir müşteriyi etkilemeniz onun sizi başka müşterilere de tavsiye etmesiyle sonuçlanacaktır.

Bunlara ek olarak piyasa bilginizin olması da çok önemli bir özellik. Piyasaya hâkim olmayan bir gayrimenkul çalışanı maalesef emlak alanında tutunamayacak bir çalışandır. Mutlaka çevrenizdeki fiyatları ve emlak koşullarını bilmeniz gerekiyor.

Emlak Alanında Bir İşe Başvururken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir emlak işine başvururken dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Emlak alanında bir işe başvuracaklar için önemli tavsiyeler

Etkili Bir CV Sahibi Olmak

Emlak piyasasında bir işe başvururken dikkat etmeniz gerekenlerden biri etkili bir CV’ye sahip olmaktır. Bu alanda deneyimlerinizi öne çıkarmaya çalışmak oldukça işe yarayacaktır. Kendinizi en iyi şekilde tanıtan CV’yi hazırlayın, profesyonel hale getirin ve işlere o özgeçmiş ile başvurun.

Görüşmelere Giderken Pratik Yapmak

Bir emlak çalışanı olmak için işvereninizle yüz yüze görüşmeler yapmanız gerekecek. Bu nedenle size sorabilecekleri soruları önceden düşünüp vereceğiniz cevapları planlamalısınız. Örneğin, ‘’Şu ana kadar kaç ev sattın?’’ ya da ‘’Kendini 5 yıl sonra da emlak piyasasında görüyor musun?’’ gibi soruların sorulması oldukça muhtemeldir.

Emlak alanında bir işe başvuracaklar için önemli tavsiyeler

Çalışacağınız Bölgeye Dikkat Etmek

Emlak işine başvururken çalışacağınız bölgeye mutlaka dikkat etmelisiniz. Alıcılara gidip ev gösterirken bilginizin olduğu bir alandaki evleri tanıtmak çok daha kolay ve etkili olacaktır. Piyasaya da hâkim olacağınızdan dolayı gelecekte çok daha başarılı bir emlak çalışanı olabilirsiniz.

Sonuç Olarak

Bir gayrimenkul çalışanının sahip olması gereken özellikler vardır ve bunlardan en önemlileri dakik olmak, insan ilişkilerinin iyi olması ve emlak piyasasına hâkim olmaktır. Bunlara sahip olduğunuzu düşünüyor ve emlak alanında çalışmak istiyorsanız yeni bir işe başvururken CV’nizin etkili olduğundan, görüşmelerde nasıl davranacağınızdan ve çalışacağınız bölgeden emin olmalısınız.

Aktur tatil sitesi