DOLAR
32,3346
EURO
35,2006
ALTIN
2.247,92
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

GEKA, 2022 Yılı Mali Destek Programlarını İlan Etti.

GEKA, 2022 Yılı Mali Destek Programlarını İlan Etti.
A+
A-
polat-galle

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini Aydın Denizli ve Muğla’da yürüten GEKA, 2022 Yılı Mali Destek Programlarını imalat sanayiinde dijitalleşme ve yenilikçi genç girişimciliği alanlarında ilan etti.

GEKA, “İmalat Sanayinde Dijitalleşme Faizsiz Kredi Desteği” ve “Yenilikçi Genç Girişimcilik Destek” programlarından oluşan 2022 yılı mali destek programlarını 28 Kasım 2022 tarihinde Ajansın www.geka.gov.tr web sitesinden kamuoyuna duyurdu.

İmalat sanayi alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin dijitalleşmeye yönelik projeleri desteklenecek

Güney Ege Bölgesi’nde makine, gıda, tekstil ve giyim imalatı sektörlerinde dijital teknolojilerin yaygınlaştırılarak verimliliğin artırılması amacıyla KOBİ’lere yönelik ilan edilen “İmalat Sanayinde Dijitalleşme Faizsiz Kredi Desteği” programının bütçesi toplam 20 milyon TL. Program kapsamında ürün geliştirme süreçlerinin dijitalleştirilmesi, üretim, tedarik, kalite ve lojistik süreçlerinin dijital teknolojiler ile optimizasyonu, satış ve satış sonrası süreçlerin dijitalleştirilmesi öncelikli konular olarak belirlendi.

KOBİ’lere asgari 200 bin TL azami 1 milyon TL’ye kadar ilgili aracı kuruluşlar eliyle faizsiz kredi verilmesini sağlayacak “İmalat Sanayinde Dijitalleşme Faizsiz Kredi Desteği”  programına başvurular iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Başvuru sahibi, programın ilan tarihinden sonra Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. şubesinden alacağı kredi uygunluk belgesi alacak. Ardından adaylar, başvuru formu ve eklerini programın son başvuru tarihi olan 10 Şubat 2023 tarihine kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden doldurarak süreci tamamlayacaklar. Başvurunun matbu belgelerinin ise 17 Şubat 2022 Cuma günü 18:00’a kadar Ajansa fiziki olarak teslim edilmesi gerekiyor.

Güney Egeli gençlerin yenilikçi girişim projeleri desteklenerek istihdam sağlanacak

Gençler tarafından teknoloji ve yaratıcılık temelli yeni girişimlerin kurulması ve genç istihdamının artırılmasına yönelik yenilikçi girişimlerin desteklenmesi amacıyla yürütülecek “Yenilikçi Genç Girişimcilik Destek” programı kapsamında, Güney Egeli 18-29 yaş arası gençlere toplam 2 milyon TL geri ödemesiz destek sağlanacak.

Yeni ürün, yeni üretim teknik ve teknolojilerinin geliştirilmesi veya süreçlere entegre edilmesi, yeni hizmet deneyimleri ve çözümleri oluşturulması ile yenilikçi pazarlama yöntemlerinin geliştirilmesini sağlayacak projeler bu program kapsamında değerlendirmede öncelikli olacak.

Azami 200 bin TL destek verilecek bu programın ön başvuru aşamasında proje adaylarının; Ajans web sitesinde yer alan Genç Girişimci İş Fikri Havuzu üzerinden, İş Fikri Ön Başvuru Formu’nu 10 Şubat 2023 Cuma günü saat 18:00’e kadar yüklemesi gerekiyor. Ardından ön değerlendirmeyi geçen ve geliştirme aşamasına alınan iş fikirleri; Nihai İş Planı ve Ajans tarafından talep edilecek destekleyici belgelerle birlikte Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden sunulacak. Bu sürece ilişkin takvim bilgilendirmeleri GEKA web sitesi üzerinden yapılacak.

Her iki program kapsamında önümüzdeki tarihlerde potansiyel başvuru adaylarına yönelik Aydın, Denizli ve Muğla’da bilgilendirme toplantıları ve proje yazma eğitimleri de düzenlenecek. “2022 Yılı Mali Destek Programları” hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamı ile düzenlenecek toplantı ve eğitimlere yönelik takvime Ajansın internet sitesinden (geka.gov.tr) ulaşılabilir. Ayrıca, Güney Ege Kalkınma Ajansının Instagram, Twitter, Facebook ve Linkedin sosyal medya hesaplarından da duyurular takip edilebilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı

Bodrum Ev Emlak