DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Akbelen ormanlarında gece yarısı jandarma müdahalesi

Akbelen ormanlarında gece yarısı jandarma müdahalesi
Bodrum Ev Emlak

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için nöbet tutan köylüler ve çevrecilere bu gece yarısı jandarma müdahale etti.

Kaynak Anterhaber.com

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için nöbet tutan köylüler ve çevrecilere bu gece yarısı jandarma müdahale etti. Köylüler ve çevreciler nöbet tutulan alandan sürüklenerek çıkarıldığı iddia edildi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy‘deki Akbelen ormanlarının maden ocağı yapılmak amacıyla ağaç kesimini engelleyen ve Kurban Bayramı’ndan bu yana nöbet tutan İkizköylüler ve destek veren çevre örgütleri temsilcilerine bu gece yarısı yaklaşık 250 jandarmanın müdahale ettiği belirtildi.

KÖYLÜLER SÜRÜKLENEREK ALANDAN ÇIKARILDI İDDİASI

Saat 24.00 sıralarında bölgeye gelen jandarmanın pankartlar, çadırlar ve alandaki eşyaların alınarak terk edilmesi istendi. Köylüler ve çevrecilerle jandarma arasında gergin anlar yaşandı. Ardından yaklaşık 20 köylü ve çevreci jandarma tarafından iteklenerek alandan çıkarıldı. Bu arada bazı köylülerin yaralandığı iddia edildi. Köylüler sık sık “Akbelen ormanlarını vermeyeceğiz” ve “Savunma Hakkı Engellenemez” sloganları attı.

NÖBET ALANINDAN 300 METRE İLERİYE GÖTÜRÜLDÜLER

Köylüler ve çevreciler nöbet tutma yerinden yaklaşık 300 metre ilerideki Milas- Ören karayolunun kenarına götürüldüler. Köylüler ve çevrecilerin jandarmanın önünde yere oturarak beklediği belirtildi.

İkizköy Çevre Komitesi’nden Deniz Gümüşel yaptığı açıklamada “Şu anda gözaltı yok önce ormanlık alana doğru gidemiyoruz, şu anda 4 avukatımız olaya müdahale ediyor, komutanlar görüşüyor, olay yerine bir TOMA  getirdiler.. Biz Milas- Ören yolu kenarında bekliyoruz, Bodrum ve Milas’tan gelen yeni arkadaşlarımız var” dedi.

Bölgede gergin bekleyişin sürdüğü belirtildi.

Aktur tatil sitesi