DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Akın Aksu’nun Kutsal Motor’a tehdit mesajına Oyuncular Sendikası’ndan tepki

‘Ahlat Ağacı’ ve ‘Kuru Otlar Üstüne’nin senaristlerinden Akın Aksu’nun Kutsal Motor ekibinden Zeynep Ocak’a gönderdiği tehdit mesajına Oyuncular Sendikası da tepki gösterdi.

Akın Aksu’nun Kutsal Motor’a tehdit mesajına Oyuncular Sendikası’ndan tepki
A+
A-

Zeynep Ocak, Kaan Karsan ve Hasan Cömert, YouTube’da Kutsal Motor kanalında ‘Kıraathane’ adlı programlarında, TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayınlanacak ‘Ufuklar ve Sınırlar’ adlı dizisinin senaristlerinden Akın Aksu’yu eleştirdi.

Ocak, programın yeni bölümünde yaptıkları eleştirilerin ardından Akın Aksu’nun kendisine attığı mesajı paylaştı.

Akın Aksu’nun Kutsal Motor’a tehdit mesajına Oyuncular Sendikası’ndan tepki

“O TAVIRLARI SANA YEDİRİRİM”

Zeynep Ocak’ın aktardığına göre Aksu şu ifadeleri kullandı:

“Hakkımda hiçbir şey bilmeden ileri geri konuşmuşsun. İstanbul’da oturuyorum. 1 yıl Cihangir, 4 yıldır da Kurtuluş’ta oturuyorum. ‘Adamcağız’ değilim. Bunu iyice bir öğren, hocam diyerek sergilediğin o tavırları sana yediririm.”

“HER PLATFORMDA İŞ YAPARIM”

“Gelelim diziye, projeden korkmana gerek yok. Çünkü Cihangir’de senin gibi kompleksli, seçkinci, trajedisi görünmeyecek kadar derinliksiz ve boyutsuz insanları ele almıyoruz. Biz daha çok sinemacıları, yani kendimizi ön plana alarak eleştiriyoruz ve Zeki’ymiş [Demirkubuz], Nuri Bilge Ceylan’mış hepsini elekten geçiriyorum. Aynı kendimi geçirdiğim gibi. TRT meselesini de açıklayayım. Bildiğin gibi TRT ve Kültür Bakanlığı’ndan fon almak yurtdışı fonlar için büyük referanstır ve bu yüzden sağcılar değil, solcu, Kürt ve feminist sinemacı arkadaşlarımız da devletin kuyruğundadır. Ben de her platformda iş yaparım, umurumda bile olmaz.”

“YANINDAKİ ERKEKLERİN NUMARASINI YOLLA”

“Bana yanındaki erkeklerin telefon numarasını yolla. Bir de o zavallıların numaralarını bulmaya çalışırsam sinirim katlanacak. Arkadaşlarının cezaları ve pişmanlıkları kat kat artacak.”

Aksu’nun tehdit mesajına sosyal medyada birçok kullanıcı tepki gösterdi.

OYUNCULAR SENDİKASI’NDAN AÇIKLAMA

Oyuncular Sendikası da sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yayımladı:

“Senarist Akın Aksu’nun, Kutsal Motor ekibinden Zeynep Ocak’a gönderdiği tehdit ve taciz içerikli mesajını kınıyor, asla kabul etmiyoruz! Kültür-sanat emekçileri, hiçbir korku hissetmeden görüşlerini ve eleştirilerini özgürce ifade edebilmelidir. Biz sektör paydaşları, bu dili çok iyi tanıyor ve biliyoruz. Tehdit, taciz ve doğrudan hedef almaların sektörümüzde artık son bulmasını istiyoruz.”

Akın Aksu’nun Kutsal Motor’a tehdit mesajına Oyuncular Sendikası’ndan tepki

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: ,