DOLAR
32,4929
EURO
34,9499
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Alman acentaların gösterileri ses getirdi

Alman acentaların gösterileri ses getirdi
30.04.2020
637
A+
A-

Alman acentaların, karşı karşıya oldukları ekonomik zorlukların boyutlarına dikkat çekmek ve taleplerini ilgili makamlara daha etkili bir şekilde duyurmak amacıyla Almanya’nın 30 kentinde düzenledikleri gösteriler ses getirdi. Gösterilere Türk acentalar da katılım göstererek; destek verdi.

Almanya’da faaliyet gösteren acentalar zor durumda olduklarını, karşı karşıya kaldıkları zararın çok ciddi boyutlarda olduğunu ve ek ekonomik tedbirlerin alınmaması halinde iflasların başlayacağını göstermek için 29 Nisan tarihinde Almanya’nın 30 kentinde gösteri düzenledi.

Alman acentaların gösterileri ses getirdi

Alman acentaların düzenledikleri “flash mob” benzeri gösteriler dikkat çekti ve yoğun ses getirdi.

ORTA VE KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ACENTALARDAN TEPKİ

Bu gösteri ve protestoların nedeni olarak; “büyük ölçekli firmalara yüksek meblağda yardımlar yapılırken; orta ve küçük ölçekli turizm işletmelerine verilen desteklerin “sus payı” gibi kalması” gösterildi. Ülke genelindeki 10 bin acentaya 90 milyon Euro’luk yardım, maddi desteğin öngörülmesi küçük ve orta ölçekli acentaların tepkisini çekti.

GÖSTERİLER İLGİLİ MAKAMLARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Coronavirus ve sosyal izolasyon uygulamalarına rağmen Alman acentalar gösterilere yoğun katılım gösterdi. Coronavirus nedeniyle çok kısa süre içerisinde internet üzerinden organize edilen gösteriler beklenenden daha fazla ses getirdi.

TÜRK ACENTALAR DA KATILIM GÖSTERDİ

Alman acentaların yanı sıra Almanya’da faaliyet gösteren Türk acentaların yönetici ve temsilcileri de gösterilere katılım gösterdi.

Alman acentaların gösterileri ses getirdi

Diğer yandan 30 şehirde düzenlenen bu gösterilerin yanı sıra Alman acentalar internette çeşitli platformlar üzerinden imza kampayaları da düzenliyor.

TALEP VE ÇAĞRILAR YANITSIZ KALIRSA GÖSTERİLER DEVAM EDECEK

29 Nisan tarihinde düzenlenen ve ses getiren bu gösteriler sonrasında, Alman Hükümeti’nin acentaların destek taleplerine kayıtsız kalamayacağı ve kısa süre içerisinde ek ekonomik destek paketini hayata geçireceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Alman acentalar taleplerinin karşılık bulmaması halinde, önümüzdeki günlerde bu gösteri ve eylemlerine devam edeceklerini de açıkladı.