DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Antalya’ya 2 ülkeden 9 milyon turist bekleniyor

Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden Antalya’ya yabancı turist akını olması bekleniyor. Rusya ve Almanya’dan toplamda 9 milyon kişi gelebilir.

Antalya’ya 2 ülkeden 9 milyon turist bekleniyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya, erken rezervasyon rakamlarına göre bu yıl Rusya ve Almanya pazarında yüzde 20’lik bir büyümeyi hedefliyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, AA muhabirine, sektör olarak ocak ayında yüzde 30’luk bir büyüme gerçekleştirerek, 2020’ye iyi başladıklarını söyledi.

Bu rakamın yıl geneli için de iyi bir trendi gösterdiğini ifade eden Yağcı, sezon boyunca bugünkü koşulları değerlendirdiklerinde çift haneli bir büyüme olacağını düşündüklerini aktardı.

Antalya’nın geçen yılı yaklaşık 16 milyon turist gibi rekor sayıyla kapattığını hatırlatan Yağcı, bu yıl da erken rezervasyon ve fuarlardan aldıkları verilere göre turist sayısında önemli artış olacağını vurguladı.

Rusya ve Almanya gibi iki ana pazarda geçen yıllara göre büyüme öngördüklerini anlatan Yağcı, şunları kaydetti:

“Geçen yıl Rusya’dan 5,5 milyon turist geldi. Bu sayı bu yıl daha da artacak. Rusya pazarında bu yıl 6 milyon rakamını görmemiz gerekiyor. Satışlar devam ediyor. Antalya turizmi için Almanya pazarı da önemli. Geçen yıl 2 milyon 600 bin kişi geldi, en iyi yılımızda 3 milyon 200 bin kişiyi görmüştük. Bu yıl yüzde 15 ile 20 arasında bir büyüme beklediğimiz Almanya pazarında 3 milyon bandını geçmemiz lazım. Geçen yıl ocak ayında Rusya’dan 37 bin 314, Almanya’dan
ise 29 bin 607 kişi geldi. Bu yıl aynı dönemde Rusya’dan gelen turist sayısı 57 bin 177, Almanya’dan gelen turist sayısı da 40 bin 669 kişiye yükseldi.”
Yağcı, artışın şubat ayında da her iki pazarda devam ettiğini dile getirdi.

“ANA PAZARLARIN DIŞINDA YAN PAZARLARDA DA İSTİKRARLI BİR BÜYÜME SAĞLANMALI”

“Turizmin başkenti” olarak nitelendirilen Antalya’nın 193 ülkeden misafir ağırladığına değinen Yağcı, bazı ülkelerden gelen turist sayısının ise oldukça az olduğunu ifade etti.

Yağcı, Antalya’ya en fazla turist gönderen ülkeler sıralamasında ilk 10’un içinde Rusya ve Almanya’nın dışında, İsrail, Polonya, İngiltere, Ürdün, İran, Hollanda, Belçika, Kazakistan’ın yer aldığını belirtti.

Ana pazarların dışında yan pazarlarda da istikrarlı bir büyümenin sağlanması gerektiğini vurgulayan Yağcı, bu doğrultuda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti. Bu çalışmaların meyvelerini de katıldıkları fuarlarda almaya başladıklarını anlatan Yağcı, 2020’de tüm pazarlarda bir büyüme beklediklerini bildirdi.
Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’yi çok fazla etkilemeyeceğine işaret eden Yağcı, daha çok Çin pazarının ve Çin’i ana kaynak pazar olarak gören kendi coğrafyası ile Uzak Doğu ülkelerinin etkileneceğini söyledi.

velux