DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Aras “Bunlar Beni Yakacaklar” dedi…

Aras “Bunlar Beni Yakacaklar” dedi…
Aktur tatil sitesi

İş insanı Serdar Kayhan, gazeteci-yazar Yılmaz Özdil’in Bitez Mahallesindeki villası konusunda yaşananlardan sonra isyan ettiğini belirterek, kendisinin uğradığı haksızlığı belgeleriyle anlattı.

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediyesinin imar-ruhsat konusunda çifte standart uyguladığını ifade ederek, Ahmet Aras ve ruhsat biriminde görev yapan yetki sahiplerinin suç işlediğini iddia etti. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Kayhan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’la yaptığım görüşmede yan parsellere verilen ruhsatlardaki imzalarını görünce “bunlar beni yakacaklar” dediğini de belirtti.

Serdar Kayhan, Peksimet Mahallesi Bozdağ Mevkii 143 ada, 1 parselin önünde yerel ve ulusal basın temsilcilerine yaptığı açıklamada “Benim parselime neden ruhsat vermiyorsunuz? Bu parselde sorun varsa yandaki parsellere neden ruhsat verdiniz?” diye sordu.

Kayhan’ın yaptığı basın açıklamasındaki detaylar içeren açıklama aşağıdaki gibi oldu:

Benim adım Serdar Kayhan. 8 yıldır ailemle beraber Bodrum da ikamet ediyorum. AK Parti Bodrum Yönetim Kurulu üyesiyim. Ancak bugün karşınıza AK Parti Yönetim Kurulu üyesi olarak değil, Bodrum Belediyesi tarafından birçok vatandaş gibi ayrımcılığa uğramış, haksızlığa uğramış hukuksuzluğa uğramış bir kardeşiniz olarak çıkıyorum. Zaten sizlere bahsedeceğim konularda benim İlçe Yönetiminde görev almaya başladığım Mart 2020 tarihinden önce gerçekleşmiştir.

Hz.Ali peygamberimizinde buyurmuş olduğu gibi “Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz” der.

Dolayısıyla sizlere anlatma gereği duyduğum konu Bodrum Belediyesi açısından birçok kanunsuzluğu belgeleriyle beraber ifade etmektedir.

18 Ekim 2019 tarihinde mülküm olan Bodrum ilçesi Peksimet Mahallesi Bozdağ Mevkii 143 ada, 1 parselinde kayıtlı 9.864,2 m2 taşınmazın 1/30 arsa payına inşaat yapabilmem için resmi bir başvuruda bulundum. Dubleks mesken ruhsatı bulunan bu yere, şahsıma ait 22 nolu bağımsız bölüme, tarihi dolan yapı ruhsatını yenileme talebime Bodrum Belediyesi Red cevabı vermiştir. Buraya kadar ki süreçte bir problem gözükmemektedir.

Hukuksuzluklar, ayrımcılıklı belediye hizmetleri aşağıda paylaşacağım detaylarla ve belgeleriyle başlamaktadır.

Bu red cevabın gerekçesi olarak da tarafıma  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Meslek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün İmar Barışı uygulamalarına istinaden 08.11.2018 tarih ve 89644159-045-E.18030 sayılı görüş yazısında Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 55. Maddesinin 12. Fıkrasında yer alan “Bir parselde ruhsatsız yapı bulunması halinde bu yapı ruhsata bağlanmadan ya da yıkılmadan yeni yapı ruhsatı yenilemez” gerekçesi gösterilmiştir.

Ancak Bodrum Belediyesi’nin bu gerekçesinde 3 çok önemli haksızlık kanunsuzluk ve de usulsüzlük  vardır.

Bunlar nelerdir.1. İmar kanununa muhalefet ve kanunu kişilere göre farklı uygulamak. 2.Usulsuz resmi belge temin etmek ve bu belgeyi resmi kurum üzerinden ibraz etmek 3.4982 sayılı bilgi edinme kanununa muhalefet etmek.

Konuyu çok anlaşılır olarak anlatmaya başlıyalım. Bu red yazısı  Bodrum Belediyesi’nin gerekçe olarak gösterdiği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Meslek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi muhatabı BODRUM BELEDİYESİ DEĞİLDİR. Bu yazının gönderildiği resmi muhatap; MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’DIR… Sizlere de birer örneğini verdiğim bu belge, bunu kanıtlamaktadır.Olması gereken  dağıtım yeri kısmında 81 il ve ilçe denmesidir bu yok.

Sonrası Bodrum Belediyesi’nin tarafıma red gerekçesini referans aldığı bu belgeyi nasıl elde ettiğiyle ilgilidir. Zira talebime gerekçe olarak gösterdikleri, Menteşe Belediyesi’ne gönderilen bu yazı ancak resmi yazışmalarla elde edilebilir. Fakat gördüğünüz gibi bu belge basit bir fotokopidir ve belgenin hiçbir yerinde Bodrum Belediyesi ibaresi yoktur.Kendilerine bu belgenin belediyeye tebliğ tebellüğ edilmediğini söyledim ve nasıl elde ettiklerini sordum ,tarafıma vermiş oldukları cevap inanılır gibi değildir.Menteşe Belediyesinde arkadaşımız var Whatsapp dan gönderdi bize dediler.Talebime gerekçe olarak sundukları bu belge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Meslek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden resmi olarak Bodrum Belediyesi gelmiş midir gelmemiş midir.Verdikleri cevaba göre gelmemiş.İşte bu durum resmi evrakta sahteciliğe girer

Bir diğer çok önemli konu ise Bodrum Belediyesi’nin devletin kanunlarını vatandaşlara farklı uyguladığıdır. Zira benim yapı ruhsatının yenilenme talebini uygun görmeyen Bodrum Belediyesi, aynı parselde bulunan 3 arsa payı sahibine 16.07.2019 tarih 2019/343-1, 16.07.2019 tarih 2019/343-2 ve 17.07.2019 tarih 2019/346 ruhsat numaralarıyla ruhsat düzenlemiştir. Sizlere örneğini gösterdiğim bu ruhsatlarda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya’nın imzaları mevcuttur.

Bodrum Belediyesi’nin atıfta bulunduğu, ve referans kabul ettiği Menteşe Belediyesi’ne gönderilen yazının tarihi, 08.11.2018’dir. Ancak ruhsat yenileme talebimi bu gerekçeye dayanarak reddeden Bodrum Belediyesi, aynı parselde aynı ruhsat isteğini geri çevirmemiş ve 3 ayrı ruhsat düzenlemiştir.  Bu 3 ruhsatın düzenlenme tarihleri 16.07.2019 ve 17.07.2019’dur. Yani referans aldıkları yazıdan neredeyse 1 yıl sonra ki tarihtir.

Bu kanun tanımazlığın hukuk tanımazlığın üzerine kendisini ziyaret ettiğim Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a konuyu anlattım evraka baktı evet size ruhsat verilmez 2018 tarihili Çevre ve Şehirciliğin görüşü var elimizde dedi. Bende o zaman elimde sizlere sunduğum 2019 tarihinde verilmiş olan 3 ayrı ruhsatı gösterdim ve neden verdiklerini sordum.Aldı ruhsatlara baktı ve dedi ki  “aaa bu imza benim, bunlar beni yakacaklar” dedi.Ve tamam siz bunları bize bırakın biz hemen ilgileneceğiz dedi. Ancak bir daha ne kendisiyle ne de ekibiyle görüşemedim ve bu yanlış durum, Bodrum Belediyesi tarafından düzeltilmemiştir.

Tm girişimlerim sonuçsuz kalınca 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa istinaden 30.12.2019 tarihinde Bodrum Belediye Başkanlığı’na bir dilekçe yazdım ve bu dilekçede yukarıda anlattığım tüm hususları sordum. Bu dilekçemde ayrıca 3194 sayılı İmar Kanunun geçici 16. Maddesi yürürlüğe girdikten sonra Bodrum Belediyesi hudutları içinde Yapı Kayıt Belgesi almış, bu 3 yapı ruhsatı haricinde aynı ada parsel içerisinde yeniden yapı ruhsatı tadilat ruhsatı düzenlenip düzenlenmediğini de sordum. Ancak kanuna göre 15 gün içinde cevap vermesi gereken Bodrum Belediyesi, kanunu hiçe sayarak cevap vermedi.

Cevap alamayınca 15.01.2020 tarihinde aynı kanuna istinaden bir dilekçe ile daha başvurdum. Bu dilekçemde 4982 sayılı Bilgi Edinme kanunun 29. Maddesini muhalefet suçunu kendilerine hatırlattım ve 15 günlük sürede cevap verilmediğini, belediyenin ve ilgili memurların suç işlediğini belirterek yazılı cevabı tekrar istedim.

Bu talebim üzerine Bodrum Belediye Başkanlığı 22.01.2020 tarihinde tarafıma bir yazı yazdı ve konusunda her iki dilekçeme cevap verildiğini söyledi. Maalesef bu yazıda, sormuş olduğum hiçbir sorunun yanıtını içermemektedir. Bodrum Belediyesi hiçbir soruma cevap verememiştir. Üstelik bu cevap adı altındaki belgede sadece bir paragraf sonra Bodrum Belediyesi kendi kendini yalanlamıştır.

Zira bu gördüğünüz paragrafta bana cevaben ilgili mevzuatı anlatırken; “Öncelikle talebiniz ruhsat “yenileme” işlemi değil “yeniden” ruhsat talebidir” diyen belediye ilgili mevzuatı anlatırken; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı 2011/4 sayılı Genelgede “Ruhsat tarihinden itibaren iki yıl içinde başlanıp da her ne sebeple olursa olsun başlama müddetiyle birlikte beş yıl içinde bitirilemeyeceği anlaşılıp, beşinci yıl içinde ruhsat yenilemek üzere ilgili idareye başvurulma işlemi ise “Ruhsat Yenileme” işlemi olarak adlandırılmaktadır” denmektedir.

İnanılır gibi değil!…

Kendi yazısındaki çelişkiden bile haberi olmayan Bodrum Belediyesi, işlerinde ne kadar yetkindir anlamak mümkün değil. İşbilmezlik, adam kayırma, çifte standart, bilgisizlik, kanunsuzluk, hukuksuzluk ne arasanız sizlere belgeleriyle anlattığım bu konuda yaşanmaktadır.

Tabi ki devletimin vatandaşlarına tanıdığı kanuni hakkımı aramak adına yaşamış olduğum bu haksızlık sonrasında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Siyasi kimliğinden, belediye yandaşı olmamasından dolayı daha kaç kişinin mağduriyet yaşadığı bilinmemektedir. Ancak göre göre, bile bile “bunlar beni yakacak” diyen bir Başkanın idare ettiği Bodrum Belediyesi, beni endişeye düşürmektedir. Bodrum halkı bunu hak etmemektedir.

Bodrum gibi dünyanın gözbebeği bir kente yakışmayan böyle bir belediye yönetimi sadece bizlere değil, Bodrum’a da zarar vermektedir.

Yaşadığım haksızlığın sonuna kadar takipçisi olacağım ve her türlü yasal hakkımı kullanacağım. Siz değerli basın mensupları aracılığıyla da benim gibi mağdur olan, ancak susmak zorunda bırakılan yüzlerce kişinin benzer sıkıntıları olduğunu belirtmek isterim.

Amacım sadece benim yaşadığım  haksızlığı kanunsuzluğu hukuksuzluğu dile getirmek değil, Bodrum Belediyesi’nin kendisinden olmayanlara karşı nasıl bir tutum içinde olduğunu,nasıl ficürsüzca vatandaşa hizmet etmemesini tüm vatandaşlara göstermektir.

Bodrum Ev Emlak