DOLAR
32,5523
EURO
34,8893
ALTIN
2.430,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C

Bağışıklığınızı korumak için D vitamin alın

Son yıllarda D vitamini eksikliği, Türkiye dahil tüm dünyada sık görülen sağlık sorunlarının başında geliyor. Bu nedenle toplum sağlığı açısından …

Bağışıklığınızı korumak için D vitamin alın
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Son yıllarda D vitamini eksikliği, Türkiye dahil tüm dünyada sık görülen sağlık sorunlarının başında geliyor. Bu nedenle toplum sağlığı açısından özellikle evlerimizde çok fazla vakit geçirdiğimiz ve yeterli Güneş ışığı alamadığımız covid-19 kaynaklı pandemi döneminde D vitamini desteklerine ihtiyacımız var.

Bağışıklığınızı korumak için D vitamin alın

Vücut sağlığımızın iyileştirilmesi veya desteklenmesi için D vitamini şart. Çocuklarda, kemikler başta olmak üzere, bağışıklık sistemi ve vücudun genel sağlığı için hayati öneme sahip olan D vitamini, eksikliği durumunda yetişkinlerde de kemikler güçsüzleşir. Kemiklerde deformasyon ve osteoporoza sebep olur. Çocuklardaysa, raşitizme…

Uzmanlar somon, orkinos, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıkların D vitaminin iyi kaynakları arasında olduğunu belirtiyor. Örnek vermek gerekirse, 85 gram pişmiş somonla, neredeyse günlük ihtiyacın iki katı D vitamini sağlanabiliyor. Aynı şekilde yumurta sarısı ve yoğurt da vücudu D vitamini açısından desteklemek için önemli. Ancak kimi zaman besinler D vitamini almak için yeterli gelmeyebiliyor. Özellikle yeterli güneş ışığı alamadığımız covid-19 kaynaklı pandemi döneminde D vitamini desteklerine ihtiyacımız var.

Unutmayın: D vitamininin vücudumuzda ne eksik ne de fazla olmaması gerekir. Bu anlamda yeterli düzeyde olmasını sağlamalıyız. Vücutta depolanan bir vitamin olduğu için, aşırısı kalp ritim problemleri, böbrek taşı oluşumu ve böbrek yetmezliği gibi sorunlara neden olabileceğinden vücudunuzdaki vitamin ve mineral depolarını öğrenmek için bir metabolizma uzmanına danışmanız iyi olacaktır.

Peki doğru D vitamini takviyesini nasıl seçebiliriz?

D vitamini takviyelerinde, D2 ve D3 formları da bulunur ancak ikisi aynı değildir. D3’ü, vücut kendisi üretir ve son yapılan araştırmalar D3 vitaminin, vücuttaki D vitamini seviyesini artırmakta üç kat daha etkili olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Bağışıklığınızı korumak için D vitamin alınOrzaks İlaç tarafından üretilen Ocean Vitamin D3 , çocuk ve yetişkinlerin günlük D vitamini ihtiyacının karşılanmasına destek oluyor. Gıda takviyesi kategorisinde yer alan Ocean Vitamin D3 , içerisindeki D vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna, kalsiyum ve fosforun normal emilimine, dişlerin; kemiklerin ve kas fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunuyor.

İçeriğinde sadece D vitamini ve zeytinyağı bulunan Ocean Vitamin D3 serisi koruyucu, tatlandırıcı, renklendirici ve katkı maddesi içermiyor.

Ocean Vitamin D3 serisi, damla ve sprey formunda kullanım seçenekleriyle de tüketiciye büyük kolaylık sağlıyor. Ocean Vitamin D3 serisi, hem çocukların hem de yetişkinlerin günlük D vitamini ihtiyacının karşılanmasına destek olan 400IU Sprey, 600IU Sprey, 1000IU Sprey, 1000IU Damla ve Ocean D3K2 Damla formları bulunuyor.

D vitamini takviyesi nasıl tüketilmeli?

Yağlı kapsülleri veya yağda eriyen takviyeleri (E vitamini, D vitamini) gibi takviyelerin sabah aç karnına tüketilmesi gerekiyor. Bu nedenle sprey, damla gibi farklı formaları bulunan D vitamin takviyelerini her gün sabah aç karnına tüketmeniz öneriliyor. D vitamini yağda çözünen vitaminlerden olduğu için etkisinin daha iyi olması adına, sprey ya da damla formundaki takviyeyi bir lokma tahıllı ekmeğe damlatarak, zeytin gibi doğal yağlara sahip bir kahvaltılıkla veya direkt bir kaşık zeytinyağı ile birlikte tüketebilirsiniz.