DOLAR
32,5826
EURO
34,8020
ALTIN
2.413,05
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Bakan Ersoy tur operatörleriyle ne konuştu?

Bakan Ersoy tur operatörleriyle ne konuştu?
17.09.2020
418
A+
A-
polat-galle
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy iç pazarın önde gelen tur operatörüyle bir araya geldi.

İç turizmin önde gelen tur operatörleri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u ziyaret etti. Ziyarette turizm sektörünün içinde bulunduğu durum ve tur operatörlerinin sorunları masaya yatırıldı.

Bakan Ersoy’u ziyaret edenler arasında Jolly Tour, Prontotour, Tura Turizm, Tatilbudur, Tatilsepeti gibi iç pazarın önde gelen oyuncularının yetkilileri yer aldı.

Acentaları ayakta tutacak finansal destek istediler

Bakan’la görüşmede pandemi döneminin uzaması sebebiyle yaşanan sıkıntıların masaya yatırıldığı öğrenildi. Tur operatörleri ve acentaların pandemi sebebiyle satış yapamadıkları için finansal dar boğazda olduğuna ve sektörün yaşam savaşı verdiğine dikkat çekildi. Bir taraftan Mart-Nisan öncesinden yapılan satışların iadeleriyle ilgili uğraşan acentaların sektör için sunulan kredileri de KGF şartları sebebiyle de alamadığı belirtildi. Acentaların finansal açıdan bir nebzede olsa rahatlatmak için devletin farklı destekler sunması gerektiğine dikkat çekildi.

Bakan Ersoy da ziyaretle ilgili fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Ersoy görüşmeyle ilgili ” Turizm sektörünün kıymetli temsilcilerini Bakanlığımızda ağırladık. Turizm sektörümüzde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.” ifadelerini kullandı.