DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Balkonu salona katmak avantajlı mıdır? Balkonla birleşmiş mutfak dekorasyon fikirleri

Son dönemde birçok kişi balkonlarını salona ya da mutfağa katıyor. Fakat bu durumun yüksek maliyeti kadar bazı cezai müeyyideleri de bulunuyor …

Balkonu salona katmak avantajlı mıdır? Balkonla birleşmiş mutfak dekorasyon fikirleri
A+
A-
velux

Son dönemde birçok kişi balkonlarını salona ya da mutfağa katıyor. Fakat bu durumun yüksek maliyeti kadar bazı cezai müeyyideleri de bulunuyor. Peki balkonu salona, mutfağa katmanın hukuki yönleri neler? Balkonu salona veya mutfağa katmak avantajlı mıdır? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Günümüzde balkonu kapatıp odaya katmak, sıkça tercih edilen dekorasyon fikirleri arasında yer alıyor. Bu yöntem özellikle küçük oda ve mutfaklar için oldukça avantajlı duruyor. Ancak bu durum hukuki yönden dezavantajlar doğurabiliyor. 634 sayılı Kat Mülkiyeti’nin 19. Maddesi’ne göre, ‘Kat malikleri ana taşınmazın mimari durumunu titizlikle korumaya mecburdur. Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin 5’te 4’ünün yazılı rızası olmadıkça ana taşınmazın ortak yerlerinde inşaat, onarım, tesis ve değişiklik yaptıramaz. Binanın dış görüntüsünü değiştiren balkonun cam ile kapatılması da projede yoksa veya kat maliklerinin 4/5’inin yazılı onayı bulunmuyorsa yasal değildir.’ Yani bir apartman dairesinde, apartmanın görünümünü değiştirecek bir işlem için komşuların da onayı gerekiyor.

Eğer bu konuda herhangi bir sorununuz yoksa, dairenizde balkonunuzu kapatma aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bunlardan ilki kullanacağınız malzemedir.

Isıtma sistemi kış ayları için önemlidir. Bunun için yerden ısıtma sistemlerini değerlendirebilirsiniz. Ancak yerden ısıtma yöntemini denemek yerine, çift cam kullanarak da ısınma gücünü arttırabilirsiniz.

Balkonu salona katmak avantajlı mıdır? Balkonla birleşmiş mutfak dekorasyon fikirleriBalkonunuzu kapatmak için PVC, alüminyumu ve cam seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu seçimi yaparken balkonu hangi amaçla kullanacağınız da belirleyici etkendir.  Kış dönemi için de kullanımı kolaylaştırmak için ısı ve ses yalıtımı yaptırmanız gerekir. Katlanır sistemli camlar ve cam balkonlar, kullanım kolaylıkları sebebiyle son dönemde oldukça sık tercih edilmektedir. Eğer salona katmayacaksanız PVC doğru seçim olacaktır.

Balkonu salona katmak avantajlı mıdır? Balkonla birleşmiş mutfak dekorasyon fikirleriBalkonunuzu dekore ederken, kattığınız odanın, mutfağın dekorasyonuna önem vermeniz gerekir. Son dönemlerde en çok tercih edilen dekorasyon trendleri, doğal sıva ve tik zeminlerdir. Aydınlatma konusunda balkonun boyutuna göre hareket edin. Eğer küçük bir balkona sahipseniz açık renkleri tercih edin. Balkonunuzu büyük göstermek için aynaları tercih edebilirsiniz. Eğer ışık alan balkonunuz varsa stor perdeleri kullanabilirsiniz.

Aktur tatil sitesi