DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Başkan Seçime Değil, Bodrum’a Çalışıyor-Muş.

19.07.2021
2.302
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Bizzat Bodrum Belediyesinden gönderilen basın bülteninin başlığı aynen böyleydi. İnsan hemen düşünüyor , daha yarı dönemine varmamış Aras’ın bu çıkışı da neyin nesi? İnsan sormadan edemiyor, hangi korku Aras’ı bu noktaya getiriyor? Bu çıkış, aklımda bir daha seçilmekten başka bir şey yok anlamına gelen panik-depresif bir itiraftan başka nedir?

Bodrum Haber, Bodrum’un özellikle siyasi gündemine dair göndermelerimizi yapacağımız İmbik adlı başyazımızı haftada bir yayınlayacağımızın haberini okuyucularımızla paylaşarak Aras’ın yaptığı gibi kolları sıvayıp! bir yeniliğe başlıyor.

Ahmet Aras’ın son basın toplantısıyla ilgili değerlendirmeler, Mustafa Gündoğ’un köşe yazısında yapılmıştı ve geri dönüşlere bakılırsa yazarımızla aynı düşüncede olanların sayısı oldukça fazla.

Bodrum’u ilgilendiren haftalık gelişmelerin çok özet olarak değerlendirileceği İmbik adını verdiğimiz haber portalımızın bu köşesini hazırlarken, kişilere ve olaylara nesnel yaklaşarak, kısa ve öz olmaya çalışacağız.

Fakat bu köşenin tarafsız olmasını beklemeyin. Bu köşe her pazartesi günü, halkın hoşuna gideceği düşünülen sözlerin ve eylemlerin arkasına saklanarak vatandaşları –incitmeyi- vazife sayan başta siyasiler, her hokkabazın en az bir okka nasibini alacağı bir köşe olarak Bodrum’un bir nevi taraftarı olacaktır.

Ahmet Aras’ın bir önceki ve onu izleyen son basın toplantısında artık fazlaca tekrara düştüğünü görüp çözümlerden değil sorunları sıralayan ve bunları vatandaşa mal etmesinden sıkılan çoğunlukla aynı düşüncedeyiz.  Bu göreve darbeyle gelmediğini biliyor olmalı. Partisinin aday seçme usulleri gereği ne kadar atanmış bir talihli olsa da CHP adayı olmanın avantajıyla demokratik bir seçimle bu göreve geldiğini hatırlatalım. Kendisinin değil CHP nin bu seçimi kazandığını aklından çıkarmamalı. Bu bağlamda halk karşısındayken daha ehli lisanla ve nezaket içinde konuşmasını öneriyoruz. Gözümüze ve kulağımıza takılan şeyleri Bodrum Haber imbiğinden geçirdiğimiz birkaç soru ile bu haftaki köşemizi bitirelim.

1-) Sayın Aras, neyin paniğini yaşıyor ve neden yarı görev süresi gelmemişken seçimlere değil Bodrum’a çalışıyor başlığını servis ediyor.

2-) Bir önceki basın toplantısında panikle yaptığı işleri anlatırken de herkesin dikkatini çeken bir –başarısızlık- psikolojisine girmiş olabilir mi?

3-) Panik halinin nedeni, partililer arasında ve kamuoyunda şimdilik tartışılmayan CHP Muğla il, Bodrum ilçe yönetimi ve CHP meclis üyeleriyle yaşadığı polemikler-dalaşma olabilir mi?

4-) Bu polemiklerin başlıca konuları arasında, önceki belediye başkanı Kocadon’a atfedilen CHP yi içselleştiremediği eleştirileri, il-ilçe yönetimi tarafından Aras’a da getirilmiş olabilir mi?

5-) CHP ile ayrı, İktidar partileri ile ayrı bir gündemi olduğu bu dalaşmanın-polemiğin başka nedenleri olarak CHP ilçe yönetiminin ve CHP’li meclis üyelerinin gündemine alınmış mıdır?

6-) Bu polemikler neticesinde örgütten koptuğu söylenen Aras’ın, en yakın çalışma arkadaşlarının sürekli değiştiği, neredeyse şoförü hariç kendisiyle yola çıkan herkesin yerlerine getirdiği genel merkezde ağırlığı olan! ve ilçe yönetiminden umudu keserek yine Kocadon’un düştüğü hatayı tekrarlamak suretiyle, kendisinin bir dönem sonraki adaylığını yalnızca genel merkez düzeyinde garantileyecek kişilerle yaptığı pazarlıkların olduğu doğru mu?

7-) Bu pazarlıklara uymak için adı sanı belli olmayan kanallar, canlı yayınlar ve medya yöneticileriyle! sonu belli olmayan bir koşturmaca içinde belediyenin asli işlerinden ve bu asli işlerle ilgili belediye başkan yardımcıları ve müdürleri ile tam zamanlı bir çalışma içinde olmadığı, belediye personelinin Aras’ın tutumundan rahatsız olduğu yalnızca bir dedikodu mu?

😎 Ahmet Aras’ın seçimlerde kürsüden önceki yerel yönetimini eleştirdiği koordinatörler, danışmanlar konusunda, onlardan daha fazla sayıda bu pozisyondaki kişileri CHP Genel Merkezinden gelen ricalar üzerine belediyeye doldurduğu görüşleri için ne düşünüyor?

Köşe yazarımız Mustafa Gündoğ’un son yazısı üzerine kamuoyundan gelen geri dönüşleri Bodrum Haber İmbiğinden bu hafta bu kadar damıtabildik. Son damladan bir öncekini üzülerek paylaşıyoruz.

9-) Makamında durmaktan özellikle kaçarak, Bodrum’da olmasına rağmen halk üzerindeki popülerliğini korumak için sürekli dışarda halkla temasta olmaya çalıştığı fakat sorunlarını dile getirmek için makamına gelen vatandaşlarla görüşmeyi vakit kaybı saydığına ilişkin yorumlar için ne düşünüyor?

Bu hafta Bodrum Haber’in imbiğinden damlayanlar bunlar. Başyazarımız Mustafa Gündoğ’un yazılarının artçılarını ve Bodrum’un gündemini İmbikten geçirmeye devam edeceğiz. En son damlayı ise Bodrum Haber olarak yorumlayalım.

Son Damla

Olup olmadığınız biri için kendinizi nasıl anlatmanız gerektiğine çok kafa yormayın. Yaptıklarınız, izlediğiniz yol ve yol arkadaşlarınız her şeyi açıklar, gerisi, eskilerin deyimiyle laf ı güzaf.

Not: Bu köşe Vesselam’la değil, vazife olarak gördüğü işin neticesinde ne olursa olsun her şeyin daha güzel olması inancıyla, Selametle diyerek sözünü tamamlayacaktır.

Selametle.