Geleneksel Japon dansı Nihonbuyo’nun usta ismi Rankoh Fujima, Bilim Beyoğlu’nda sanatseverler için bir performans sergiledi. İki farklı dansı sahneleyen Fujima, izleyicilere Japon kültürünün dansla ifade edilen estetik yönünü sundu. Bu özel etkinlikte, dansın yanı sıra Nihonbuyo’nun tarihine dair de bilgilendirme yapıldı.
Geleneksel Japon dansı Nihonbuyo’nun usta dansçısı Rankoh Fujima, Bilim Beyoğlu’nda unutulmaz bir performansla sanatseverlerle buluştu. Dansçı, Japon dans kültürü ve kendi öyküsü hakkında da bilgiler verdi.
Rankoh Fujima, Nihonbuyo’nun Japonya’nın dansı anlamına geldiğini belirtti. Japonya’nın farklı dansları arasında izleyici için özel olarak sahnelenen Nihonbuyo’nun yer aldığını ifade eden Fujima, bu dansın Tanrı için de icra edilen versiyonları olduğunu ekledi. Sanatçı, 25 yıl önce Türkiye’ye ilk ziyaretinde Türklerin Japonlara olan sıcak ilgisini gözlemlediğini ve bu sevgiyi derinden hissettiğini paylaştı.
Fujima’nın performansında izleyicilere sunduğu iki özel dans; ‘Matsu No Okina’ ve ‘Miyakodori’ ile izleyenleri adeta büyüledi. Bu danslarda, sanatçı doğanın farklı unsurlarına bürünerek izleyicilere estetik bir şölen sundu.
Rankoh Fujima’nın sahnelediği “Suodori” olarak bilinen sade dans, izleyicilerin ilgisini çekti. Koreografisi Fujiko Fujima tarafından hazırlanan “Çam ve İhtiyar Adam” ve “Karabaş Martı” adlı eserler, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Dans eleştirmeni Takako Sakurai, performansın yanı sıra Nihonbuyo’nun zengin tarihini de anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Kaynak : AA