ref: refs/heads/v3.0
DOLAR
28,9846
EURO
31,2142
ALTIN
1.864,65
BIST
7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
10°C
Muğla
10°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
12°C
Salı Parçalı Bulutlu
15°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
14°C

“Bodrum 1965-1991 Geleneksel Mimarlığın İzinde-1”

Bodrum’da, Prof. Dr. Reha Günay’ın “Bodrum 1965-1991 Geleneksel Mimarlığın İzinde-1” kitabı tanıtıldı. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Prof. Dr. Suha Özkan, ve Prof. Dr. Reha Günay gibi önemli isimler katıldı. Kitap, Prof. Dr. Reha Günay’ın 1965 ve 1991 yılları arasında çektiği fotoğraflarla Bodrum’un geleneksel mimarlığını belgeliyor. Günay, Bodrum’un hızlı değişimine dikkat çekerek, kenti devasa bir mezarlık veya mezatlık haline getirmemek için çözümler bulunması gerektiğini vurguladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise kentin kültürel, tarihi ve mimari değerlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kitap, Bodrum’un tarihine ve geleneksel mimarisine ilgi duyanlar için önemli bir kaynak olacak.

“Bodrum 1965-1991 Geleneksel Mimarlığın İzinde-1”

“Bodrum 1965-1991 Geleneksel Mimarlığın İzinde-1”

Bodrum’da geçmiş dönemlere ait önemli bir görsel kaynak olan Prof. Dr. Reha Günay’ın “Bodrum 1965-1991 Geleneksel Mimarlığın İzinde-1” kitabı, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bir tanıtım toplantısı ile kamuoyuna sunuldu. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Prof. Dr. Suha Özkan, Prof. Dr. Reha Günay, YEM Yayınevi Koordinatörü Mesut Kaya, Mimar Ahmet Berk, Yiğit Gülöksüz, Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, ilgili birim müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Reha Günay, kitapta Bodrum’un 1965 ile 1991 yılları arasındaki geleneksel mimarisini görsel olarak belgeledi. Bodrum’un bu dönemdeki değişimini ve gelişimini yansıtan fotoğraflarla dolu olan kitap, kentin tarihine ve kültürel mirasına önemli bir katkı sunuyor.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Reha Günay, Bodrum’un hızlı değişimine dikkat çekerek, kentin sınırsız göçünü önlemek için çözüm önerileri sundu. Kentin daha fazla yapılaşma ve betonlaşma baskısına dayanamayacağını vurguladı ve Bodrum’un doğal ve kültürel değerlerini koruma çağrısında bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ise kentin kültürel, tarihi ve mimari değerlerine sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Bodrum’un geleneksel beyaz badanalı evlerini fotoğraflarla belgeleyen “Bodrum 1915-1991” kitabının da tanıtımının yapıldığı etkinlik sonunda katılımcılara bu kitap hediye edildi.

Prof. Dr. Reha Günay’ın “Bodrum 1965-1991 Geleneksel Mimarlığın İzinde-1” kitabı, Bodrum’un tarihine ve kültürel dokusuna ilgi duyanlar için önemli bir kaynak olacak.

anthaven