DOLAR
32,5561
EURO
34,9867
ALTIN
2.425,66
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
26°C

Bodrum Belediyesi 100 tankerlik su filosu kurarak evlere su dağıtacak MIŞ (!)

Muğla’nın Bodrum ilçesinde su krizi, Geyik ve Mumcular barajlarının DSİ tarafından kapatılmasının ardından daha da derinleşiyor. Bodrum Belediyesi, su temini için acil önlemler almaya çalışıyor. Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeni kuyuların açılacağını ve su teminini artırmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, su temini için gerektiğinde 100 tankerlik bir su filosu kurma planını duyurdu.

Bodrum Belediyesi 100 tankerlik su filosu kurarak evlere su dağıtacak MIŞ (!)
11.11.2023
99
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrum’da Su Krizi: Belediye, DSİ Kapanan Barajların Ardından Acil Çözümler Arayışında

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Geyik ve Mumcular barajlarının DSİ tarafından kapatılmasının ardından su krizi devam ediyor. Bodrum Belediyesi, su temini için acil önlemler almaya çalışırken, STK’lar ve kent konseyi ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Ahmet Aras, su sorununu çözme çabalarını anlattı ve yeni kuyuların açılacağını duyurdu. Ayrıca, su temini için 100 tankerlik bir filo kurma planını da açıkladı.

Bodrum Belediyesi Su Krizine Acil Çözüm Arayışında

Bodrum ilçesinde yaşanan su krizi, Geyik ve Mumcular barajlarının DSİ tarafından kapatılmasının ardından daha da derinleşti. İlçenin 30 mahallesine su verilemez hale geldi. Bodrum Belediyesi, krizi aşmak için acil önlemler almaya başladı.

Belediye Başkanı Ahmet Aras, STK’lar, kent konseyi ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek su krizini ele aldı. Toplantıda, su teminini artırmak ve krizi çözmek için atılan adımları paylaştı. Aras, MUSKİ’nin yeni kuyular açtığını ve su teminini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Aras, konuşmasında şunları söyledi: “Sazköy tarafında 3 tane yeni kuyu açılacak. İlki dün akşam itibariyle devreye girdi. Geyik Barajından ölü seviyede su alımına DSİ izin verdi. Oradan su alıp yine halka verilmeye başlandı. Bu da Yalıkavak, Gölköy, Gündoğan tarafını besleyecek olan kaynak. Böylece yer altı sularından, kuyulardan gelen sularda daha çok merkez ve güney kesimde kullanılacak. Aynı zamanda Akgedik Barajından da su temini için çalışılıyor.”

100 Tankerlik Su Filosu Hazırlığı

Başkan Aras, su krizini sadece belediyenin çözmesinin mümkün olmadığını vurguladı ve krizi çözmek için yeni bir planı açıkladı. Eğer barajlardan yeterli su temini sağlanamazsa, belediye 100 tankerlik bir su filosu kurarak vatandaşların evlerine su dağıtacak.

Aras, “Biz burada hiçbir zaman çaresiz bekleyemeyiz. Çünkü bu bir halk sağlığı sorunu, yaşamsal bir sorundur. Bir an önce bu sorunları çeşitli çözüm önerileri ile beraber kamuoyuna sunmak zorundayız.” dedi.

Kent Konseyi: İnşaat Ruhsatlarına Sınırlama Getirilmeli

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, su krizinin çözümü için önlemlerin alınması gerektiğini ve inşaat ruhsatlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, su kriziyle ilgili tedbirlerin yanı sıra meclis kararlarının da alınması gerektiğini belirtti.

Bu acil toplantının ardından Bodrum ilçesi su krizi ile mücadelede yeni çözüm yolları arayışında. Su temini sorununun çözülmesi için yetkililer ve yerel yönetimler işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor.

polat-galle