DOLAR
32,3361
EURO
35,1955
ALTIN
2.247,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bodrum Belediyesi’ne Bağışlanan Kaçak Yapı

Aktur tatil sitesi

Belediyecilik zor zanaat, hele ki başkan olursanız iş iyice zorlaşıyor. Okulu yok ki gidesiniz, öğrenesiniz, belediye mühendisi olasınız. Hani sistem mühendisi olunan bu memlekette, belediye başkanlığı mühendisliği neden yok?

Umudumuzu kesmeyelim, yüksek lisans yaparız belediyecilik konusunda, o işte hallolur diye düşünüyorum. Nasıl olsa artık bu belgeleri almayanları dövüyorlar.

Müjdemi isterim; Bodrum Belediyesinin nur topu gibi bir kaçak binası oldu.

Nasıl mı oldu izah edeyim.

Hayırsever Kumarhaneler Kralı Sudi Özkan 15 Mayıs 2020 tarihinde Güvercinlik Mahallesi’nde mülkiyeti kendisine ait olan 104 Ada 5 Parsel de bulunan, arsa vasfındaki, 1500 metre karelik yapıyı, Bodrum Belediyesine bağışta bulundu.

Bodrum Belediyesi'ne Bağışlanan Kaçak Yapı
Bodrum Belediyesi'ne Bağışlanan Kaçak Yapı

Sevindirici bir durum olsa gerek. “Sonuçta belediye kazançlı bu işten.” diye düşünebiliriz. Bildiğimiz gibi Kurmarhaneler Kralı Sudi Özkan hayır sever bir insan, daha önce de yine Güvercinlik Mahallesinde okul ve camii yaptırarak, toplum yararına işler yapmıştır.

Kendi işlerimizi kendimiz yapamayınca veya yapması gereken kurumlar yapamayınca, hayır işleri kumar gelirlerine kalmış sanırım.

Ben işin o kısmında değilim hayır, hayırdır.

Biz bağışlanan arsanın ne olduğuna bakalım, 1980 yılında tapu kayıtlarına “Eski Eser” şerhi düşülüyor, 1994 yılında “Anıt Eser” vardır denilmiş, 2009 yılında imar düzenleme kapsamına alınmış biryer.

Arsa üzerine değişik zamanlarda yapılar yapılmış, son olarak geçtiğimiz seçim dönemi, İmar Barışı v.s derken arsanın tamamı bodrum katla birlikte, olmuş 3 kat ve yaklaşık 1500 m2 dükkan, ofis, depo.

Hayırsever İş insanı Kumarhaneler Kralı Sudi Özkan, kaçak olarak yapılan yapıya İmar Barışından yararlanarak “Yapı Kayıt Belgesi” almış. Tarih 19 Haziran 2019 da. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapının “İmar Barışı” kapsamında olmadığı gerekçesiyle “Yapı Kayıt Belgesi” ni iptal etmiş. Tarih 17 Şubat 2020.

Gel zaman git zaman kim ve kimler araya girdiyse acep, bu binanın belediyeye bağışlanmasına karar verilmiş ve 15 Mayıs 2020 tarihinde kaçak bir yapının sahibi, belediyemiz olmuştur.

İnsanın aklına türlü sorular geliyor…

Kaçak yapı için belediye encümenince yıkım kararı alınmış mıdır? Bu karara imza atmayan encümen üyesi var mıdır?

Kaçak yapı için yıkım kararı alındıysa bu yapı ne zaman yıkılacaktır? Ne de olsa “Arkeolojik Sit Alanı” ve “Anıt Eser” var olduğu tapu kaydında yazmakta.

Neden bunları soruyorum…

Güvercinlik mahallesinde bildiğim kadarıyla kaçak yapı olarak, şu ana kadar beş yapı yıkıldı. Belediye önce kendisine bağışlanan kaçak yeri yasallaştırma yoluna gidecek mi? Gitmeyecekse kaçak yapıları yıkmaya devam edecek mi? Kaçak yapıları yıkmayacaksa binası yıkılanlara ne diyeceklerini merak ediyorum.

Bu bağışın nedenini anlamakta güçlük çekiyorum. Aslında örnek bir davranış Yılmaz Özdil bu olaydan ders çıkarıp kaçak yapısını Bodrum Belediyesine bağışlar mı dersiniz? Yada bir kampanya yapılsın, herkes kaçak yapılarını bağışlasın. Binası yıkılmasaydı Şafaktan Öztürk’te bağış yapmayı düşünebilirdi, sormadılar bile yıkmadan önce, “Bağış yapmak istiyor musun?” diye.

Biz şeytanın avukatlığını yapmaya devam edelim, Bodrum Belediye Meclisi’nde hayırsever İş İnsanı Kumarhaneler Kralı Sudi Özkan’a yakın kimse var mıdır? Bu bağışın gerçek nedeni nedir? Seksen dönüm “Eko Turizm” e açılan Sazköy Mahallesindeki alanla bir ilgisi var mıdır?

Bodrum’da hayır sever olarak bilinen birkaç kişi daha var? Kaçak yapı yapıp adını kütüphane koyan, bu kişilerle de aynı meclis üyesinin ilişkileri olabilir mi?

Yani dostlar; kısa günün karı kaçak yapımız hayırlı olsun. Başkanımız çıkıp kamuoyuna der mi acaba “Eskiden tanışırım, seçim zamanı da bize destek olmuştu, destekleri devam ediyor. Burayı Sağlık Ocağı yapacağım, belediye hizmet binası yapacağım, kafe yapıp Gıda Şirketine vereceğim, bağışçıya, teşekkür plaketi vereceğim, binanın tek katını yıkacağım, gerisi duracak.”

Kaçak yapılaşmaya savaş açan başkanımız, garibanların kaçak yapılarına mı savaş açtı dersiniz? Evet Yılmaz Özdil sıra sizde. Atın bakalım bir tapu, belediyeye.

İmar Planı olduğu halde; Güvercinlik Mahallesi’nde kaçak yapılaşmaya neden olanlar bu durumdan utanmalıdır. Halen “mülkiyet çakışması var, sit alanları var.” diyerek halkı inim inim inletip, kapılarında köle yapmaya çalışanlar, utanmalıdır.

“Yaşa Başkan, arkandayız.” nidalarına devam… Bir bakmışsınız, arkanızdakiler, başkalarının arkasında aynı nidalarla yürüyor olacaklar.

Durmayın verin gazı…

Vesselam…

Aktur tatil sitesi