DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

“Bodrum Limanı’nın mevcut hali bizleri çok üzmektedir”

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, çalışmaların devam ettiği Bodrum Limanı ve Gümbet iskelesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Gökmen açıklamasında liman bağlama ücretleri, limanda devam eden çalışmalar, Gümbet İskelesi’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve Gıda A.Ş. konularında eleştiriler yaparak şunları söyledi;

“Bodrum Limanı’nın mevcut hali bizleri çok üzmektedir”
polat-galle

“Değerli Bodrumlular, bir süredir denizcilerimizle yapmış olduğumuz görüşme ve istişareler üzerine çok önemli bazı konuları sizlerin dikkatine sunmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi turizmin olmazsa olmazı deniz turizmi de salgın yüzünden etkilenmiştir. Ancak Devletimizin aldığı tedbirlerle denizcilerimiz bu zorlu süreci en az zararla atlatacağını düşünmekteyiz.

Fakat maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, denizcilerimize yeteri kadar destek vermemektedir. 2019 yılında liman ücretlerine % 50 zam yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı için % 25 zam yapmış. Büyükşehir Belediyesinden % 25 yapılan zammı koronavirüs tedbirleri altında bu sene uygulanmamasını ve 3 ay tekne bağlama ücretlerinin alınmamasını talep etmiştik. Buna karşılık gelen cevapta sadece 3 ay tekne bağlama ücretlerine erteleme kararı denizcilerimizi bu zor günlerinde memnun etmemiştir.

LİMANDA ÇALIŞMALAR UZADI

Bodrum Limanı’nın mevcut hali bizleri çok üzmektedir. Aylardır süren çalışma bir türlü bitirilememiştir. Ve öğrendiğimiz kadarıyla Temmuz ayına kadar çalışmalar devam edecektir. Evet bir takım yatırımlar için fedakarlık yapmamız gerekir ancak Bodrum Limanı’nda ki çalışmaların bu kadar uzaması, denizcilerimizin zaten sıkıntılı sürecine çok ciddi bir darbe vurmaktadır. Zira salgın sürecinde görünen deniz turizmi bu yazı nispeten daha az zararla atlatacaktır. Fakat hazır olmayan bir limanda nasıl turizm yapılacak, büyük bir soru işaretidir.

Bir diğer ve çok önemli konu ise Gümbet’te ki günlük gezi teknelerinin bağlandığı limanın içler acısı halidir. Limana giriş özel araziden olduğu için, giren herkes giriş ücreti ödemektedir. Fakat işin daha da vahim boyutu, Bodrum Belediyesi’nin 6 ayda bir kaç milyon lira gelir getirdiği iddia edilen bu limanın işletmesini Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesidir.

GÜMBET İSKELESİ NEDEN DEVREDİLDİ?

Bodrum Belediye Gıda A.Ş. tarafından bu devrin yılbaşında yapıldığı söylenmektedir. Ancak bu kadar çok geliri olan bir limanın gelirlerinden Bodrum’un neden mahrum bırakıldığını anlamamız mümkün değildir. Bodrum’un gelire, yatırıma ihtiyacı vardır. Bırakın Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devri, bugüne kadar yapılmış devirlerinde Bodrum’a kazandırılması için uğraşmak gerekirken, bu kadar ciddi bir gelir kapısını da elden çıkarmak, kesinlikle kabul edilemez. Bodrum’un gelirlerinin Bodrum’a kalması, bu gelirleri daha da arttıracak yolların aranması gerekirken, kendi elimizle böyle önemli bir işletmenin devrini Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne vermek, Bodrum’a yapılan büyük bir haksızlıktır. Bunu kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. 

GIDA A.Ş. KAPALI KUTU…

Gıda A.Ş. bir kapalı kutudur. Oradan sağlıklı bilgi almak neredeyse imkansızdır. O yüzden hem Bodrum Belediyesi’nden hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden ricamız, bu devirle ilgili tüm gerçekleri bir an önce kamuoyuna açıklamasıdır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Gümbet Limanı, içler acısı bir haldedir. Yüzlerce teknenin bağlandığı limanda saat 17.00’den sonra ne bir belediye görevlisi, ne de güvenlik görevlisi bulmak mümkün değildir. Fiziki olarak da iskelenin ciddi bakıma ihtiyacı vardır. Bu limanda duş ve tuvalet yoktur. Tahtalar bakımsızdır. Ayrıca kopan tonoz halatları yenilenmemektedir.

6 ayda bir kaç milyon lira gelir elde edilen böyle değerli bir yerde bu ilkel şartlar, denizcilerimize reva görülmemelidir.

Bodrum Denizci esnafı için hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Bodrum Belediyesi’nin acil olarak gözle görülür, yararlı işlere imza atması gerekmektedir. AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı olarak üzerimize düşen göreve hazırız ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Aktur tatil sitesi