DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Bodrum Türk Filmleri Haftası…

Bodrum Türk Filmleri Haftası…
A+
A-
polat-galle

Bodrum Türk Filmleri Haftası…

T24.com.tr – Serdar Gündoğ 

Bodrumluları önümüzdeki hafta sonu bol sürprizli ve adından çok söz ettirecek bir film haftası bekliyor

Dünyada birçok şehir, adıyla anılan etkinliklerle markalaşıyor, bunlardan biri de pekala Bodrum olmalı değil mi?

O nedenle Bodrum’da bir beşinci mevsimden söz ediyorum sıklıkla.

Önceki yazılarımda, “hangisi beşinci mevsim olmalı; sanat mı sarı yaz mı” derken; aslında birbirinden bağımlı-bağımsız tartışmasına girmeden, çelişkiden öte, birbirini sarıp sarmalayan başka bir Bodrum farkındalığına da dikkat çekmek istiyorum.

Görece varlıklı ailelerin şakacı bireyleri “kedi ölse buna miras kalır” diyerek takılırlar birbirlerine bu kasabada.

Beni bir yandan güldürürken gerçekliğine (anlatsam, inanmazsınız) tanıklık da ettim diyebileceğim bu şakalar hâlâ süredursun, hiçbir canlı ölmeden de muazzam bir zenginliğin mirası üstünde yaşıyor olduğumuzu derinden hissettiğim anlar; bu “beşinci mevsim”le anlatmak istediğim şey…

Bu “a güzelim şehir” ona ne kadar bırakırsan seni

O da kendini hiç esirgemiyor yahu!

Tahmin ettiğiniz gibi aslında bu dizeleri “Balıkçı’nın Bodrumu”na atfen yazmıştım, epey oldu…

Delice cömertliğini yakından bildiğim, kendini hiç esirgemeden yaradılışa adayan bir şehirde artık elimden gelen en iyi şey, kendimi ona bırakmak…

Bodrum Türk Filmleri Haftası...

* * *

Bu kentin adıyla anılan ve bu şekilde markalaşan, beşinci mevsim; sanat etkinliklerinden olan BOTH (Bodrum Türk Filmleri Haftası) “Sinemanın Yeri Ayrı, Sinemada Yerin Ayrı” sloganı ile perdelerini 29 Eylül’de 11. kez açıyor.

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Caz Festivali, Bodrum Bale Festivali, Bodrum Atölye Buluşmaları (BAB) gibi adını bu cömertlikten alan etkinliği, Bodrum Sinema Kültür Derneği (BSKD) düzenliyor.

Derneğin yönetim kurulu başkanı Cenk Sezgin‘le uzun yıllara dayanan yakın dostluğumuz var. O da kendini bu şehre bırakan naif birkaç çelebiden biri…

Haftanın bir de Kos (İstanköy) ayağı var, komşudaki yerel seçimler nedeniyle karşı adadaki etkinlikler biraz sınırlı kalsa da ‘Çakallarla Dans 6’ burada sinemaseverlerle buluşacak.

Bu filmi komşu için ayrıcalıklı kılan şey, Türkiye’nin sayılı sinema salonlarından Cinemarin sinemalarının da sahibi olan Cenk Sezgin’in girişimiyle çekimlerinin bir bölümünün Kos Ada’sında yapılmış olması.

1-5 Ekim arasında ise Dibeklihan, Bodrum Golf Kulübü gibi özel mekan ve kent meydanlarında vizyon filmleri izleyicilerle buluşuyor…

Bodrum Türk Filmleri Haftası, Ayla, Müslüm, Naim, Bandırma Füze Kulübü gibi filmlerin ilk gösterimlerine de sahne olmuştu.

Bu sene de sağlam bir ilk gösterim sürprizi var ancak Cenk bundan şimdilik bahsetmememi rica etti.

Fakat şuna izin var: Yeni çekilecek Zeki Müren filminin daha film çekilmeden bu haftaya özel gösterilecek ilk fragmanı izleyiciyle buluşuyor.

Vizyona giremeyen Dondurmam Gaymak filmine o dönemde salonlarını açarak başarısında pay sahibi olan Cenk Sezgin’in Türk sinemasına mütevazı sayılmayacak katkılarını yıllardır keyifle izliyorum.

Adana Altın Koza ve Antalya Altın Portakal Film Festivalleri arasındaki bir tarihe konumlanan Bodrum Türk Filmleri Haftası, CineBodrum adıyla markalaşan sinema profesyonelleri zirvesiyle de Türk sinema endüstrisinin birikimlerini çevrim içi paylaşıma açıyor…

30 Eylül’de Lale Belkıs, Fikret Kuşkan ve Ali Poyrazoğlu‘nun Yaşam Boyu Onur Ödülü alacakları halka açık olan Bodrum Kale’sindeki açılış ve ödül gecesi programı Dream Türk TV ‘den de canlı olarak yayınlanacak.

Halikarnas Balıkçı‘sının ölümünün 50. Yılı olan bu yıl, bir de Balıkçı Özel Ödülü verilecek ki bu ödülü, geçen yıl Antalya Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan bir Bodrumlu; Selahattin Paşalı alıyor.

Kısacası, Bodrumluları önümüzdeki hafta sonu bol sürprizli ve adından çok söz ettirecek bir film haftası bekliyor.

Yazımı “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı”na özel olarak 30 Eylül’de Bodrum Kalesi’ndeki açılış ve ödül gecesi programının finalinde gösterilecek olan “Bandırma Füze Kulübü”nün anonsuyla bitirebilirim artık.

Çok özel bir hikâyesi olan bu film, ikinci kez Bodrum’da gösterimde…

Cumhuriyet fikrinin eğitim hayatımızdaki kazanımlarının en güzel örneklerinden biri olarak değerlendirdiğim bu filmin sinemaseverleri fazlasıyla duygulandıracağını düşünüyorum.

E ne diyelim, lütfen koltuklarınıza yaslanın, cep telefonlarınızı kapatın!

Film Başlıyor…

Eyvallah.