DOLAR
32,5842
EURO
34,8163
ALTIN
2.422,25
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
28°C

Bodrum’da fırtına tekneleri batırdı, ilçede hayatı felç etti

Bodrum’da fırtına tekneleri batırdı, ilçede hayatı felç etti
A+
A-
polat-galle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran fırtına kabus yaşanmasına neden oldu.

Kaynak Anterhaber

DENİZCİLER VE KAPTANLAR TEKNELERİNİN BAŞLARINA KOŞTU

Saat 22.00 civarında etsini arttıran ve saatde ki hızı 60 km. yi aşan fırtınada Kumbahçe koyundaki tekneler karaya sürüklendi, bazıları battı. Kumbahçe ve Paşatarlası sahilinde ev ve işyerleri saatlerce dev dalgaların etkisi altında kaldı ev ve işyerlerini sular bastı. Halikarnas iskelesinde bağlı bulunan yaklaşık 45 tekne ve çalışanları zor anlar yaşadı. Teknelerin motorlarını çalıştırarak tonozlarından kurtulmadan beton iskeleyi çarpıp parçalanmamaya çalışan tekne sahipleri tepki gösterdi.

Kumbahçe Tekne Kooperatifi yöneticisi Mehmet Ali Kantarmış  yaptığı açıklamada “Fırtına, evet fena biraz. Geleceği biraz belliydi ama bu kadar beklemiyorduk. Herhangi bir sıkıntımız yok. Sadece tonozlarla ilgili bir problemimiz var. Sezon başından itibaren, aynı zamanda ben Bodrum Kumbahçe Kooperatif Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıyım. Sezon başından itibaren tonozların eski olduğunu, yıllardır kullanılan tonoz olduğunu, bunların değişmesi gerektiğini, %80’ini kendi imkanlarımızla değiştirdik. Tekneler tehlike altında şu an, bakın gördüğünüz gibi hepsi ileride çarptı çarpacak. Makineleri çalıştırdık, çünkü tonozlar yok. Tonoz olmuş olsaydı tekneler bu şekilde duracaktı. Gördüğünüz orada bir tekne duruyor. Bazı tekneler zarar gördü. Yani bizim istediğimiz tonozların sağlam olmasıydı. Tonozlar sağlam olduğu sürece burada fazla bir şey olmaz. Yani nasıl olabilir teknenin babası patlar, o tekne sahibini ilgilendirir. Ama tonozun burada patlaması belediyeden kaynaklı bir sorun. Tekne başına yılda 6- 25 bin TL. para ödüyoruz, hizmet alamayacaksak bu parayı niye ödüyoruz” dedi.