DOLAR
35,6369
EURO
37,1525
ALTIN
3.150,00
BIST
9.999,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Yağmurlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
12°C
Pazar Açık
14°C

Bodrum’da Gerenkuyu Sahilinde Otel Projesine Tepki

Bodrum’da Gerenkuyu Sahilinde Otel Projesine Tepki
27.12.2024
232
A+
A-

Bodrum’da Gerenkuyu Sahilinde Otel Projesine Tepki

Bodrumhaber.com

Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde orman ve sit alanında yapılması planlanan turizm konaklama tesisi projesine verilen “ÇED gerekli değildir” kararı, bölge halkı ve çevre örgütlerinin tepkisini çekti. Proje kapsamında 214 odalı, 5 yıldızlı bir otel inşa edilmesi planlanıyor.

49 Yıllığına Tahsis Edilen Alan Halka Kapanabilir

Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek proje için ÇED süreci 8 Aralık 2023’te başlatılmış ve 24 Nisan 2024’te “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti. Ancak, proje alanının Gerenkuyu’nun halk plajı ve ormanlık bölgesini kapsaması nedeniyle Kızılağaç Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile bölge halkı karara itiraz ederek dava açtı.

Kızılağaç ve Çiftlik köylüleri, Gerenkuyu Koyu’nun Bodrum’da halka açık tek sahil olduğunu belirterek, otelin inşasıyla denize girişin tamamen kısıtlanacağını ifade etti.

Köy Halkı ve Çevrecilerden Mahkemeye Tepkiler

Muğla İdare Mahkemesi tarafından yapılan bilirkişi incelemesine çevre örgütleri, köy muhtarları, Bodrum Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kızılağaç Köy Muhtarı Mehmet Karaca, projeye karşı olmadıklarını ancak mevcut altyapının yeni bir tesisi kaldıramayacağını belirtti:

“Burası üç köyün halkının ve Bodrum’a gelen tatilcilerin denize girebildiği tek bakir alan. Bu proje, yaşam alanlarımızı olumsuz etkileyecek. Gerenkuyu halkındır ve halkın kalacaktır.”

“Adrese Teslim Projeye Dur Diyeceğiz”

Köylülerin avukatı Remzi Kazmaz, hazırlanan ÇED dosyasının eksik olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Limak İnşaat tarafından yapılan bu proje adrese teslim bir projedir ve yasaya aykırıdır. Danıştay’ın iptal ettiği imar planlarına dayanan bu projenin hayata geçirilmesi mümkün değildir. Bu alan, önemli ormanlık bir bölge olup halkın yararına kullanılmalıdır. Projenin derhal durdurulması ve ÇED olumlu raporunun iptal edilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Limak Yetkililerinden Açıklama

Bilirkişi incelemesine katılan Limak İnşaat yetkilileri ise halkın görüşlerine saygı duyduklarını ve teknik verilerin mahkemeye sunulacağını açıkladı.

Kaynak: Anter Haber

Bodrum’da Gerenkuyu Sahilinde Otel Projesine Tepki