DOLAR
32,4942
EURO
34,7964
ALTIN
2.492,27
BIST
9.550,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bodrum’da plajlara akın ettiler, polisi görenler eşyalarını bırakıp kaçtı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde havanın aniden yükselmesi ve 35 derecelere ulaşması nedeniyle tam kapanma kuralına uyulamadığı görüldü. Vatandaşlar sahillere akın ederek bol bol denize girdi, güneşlendi. Güvenlik güçleri tespit edebildiklerine ceza yağdırdı. Denize girerken plaja gelen polis ekiplerini görenler, eşyalarını bırakıp ortadan kaçarken polise yakalananlar cezayı yedi.

Bodrum’da plajlara akın ettiler, polisi görenler eşyalarını bırakıp kaçtı
velux

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tam kapanma nedeniyle kapanma göçü gerçekleşmeye devam ediyor. Bugün de büyük illerden gelenleri kolluk kuvvetleri Bodrum girişinde ve Bodrum-Turgutreis Bodrum-Yalıkavak karayolları üzerindeki güvenlik noktalarında durdurarak izin ve seyahat belgesi kontrolü yaptılar. Marketlere ve alışverişe keyfi olarak giden sürücüler ise sık sık uyarıldı. Büyükşehirlerden gelen ancak seyahat belgelerini gösteremeyen sürücü ve bazı vatandaşlara cezai işlem uygulandı.

SICAK BUNALTTI SAHİLLERE AKIN ETTİLER

Bodrum’da bir gün önceye oranla hava sıcaklığının yaklaşık 7-8 derece birden artması ile yazlık evlerinde yaşayan vatandaşlar sahillere akın etti. Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü Camel Beach plajındaki yoğunluk yaz aylarını aratmadı. Çok sayıda vatandaş denize girdi, güneşlendi, maske mesafe kuralları hiçe sayıldı. Güneşlenen ve denize giren bazı vatandaşların ise “Lütfen çekim yapmayın, yerimizi ifşa ediyorsunuz. Fotoğrafları gören polisler buraya gelecek, bize ceza yazacak.” diye tepki gösterdi.

POLİSİ GÖRÜNCE SAHİLDE EŞYALARINI BIRAKIP KAÇTILAR, KALANLAR CEZA YEDİ

Polis ekipleri sahilleri dolaşarak denize giren ve güneşlenen vatandaşlarda kimlik, pasaport kontrolü gerçekleştirdi, cezai işlem uyguladı. Bazı vatandaşlar yüzerken birden polisleri karşısında görünce başka tarafa doğru yüzüp, sahilde eşyalarını bırakarak kaçtılar. Denizden çıkıp eşyalarını bırakıp polisten kaçanları sahilde bulunan az sayıdaki İngiliz turistte ilgi ile izledi.

Bodrum’un Gümbet Mahallesi’ne Londra’dan tatile Gelen Anita İoannou “Bodrum’un Gümbet Mahallesinde tatildeyim. Çok güzel bir yer. Deniz, kum, güneş her şey çok güzel” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da tam kapanma kurallarına uymayan yaklaşık 80 işletme ve vatandaşa cezai işlem uygulandığı belirtildi

Kaynak : Anterhaber

Aktur tatil sitesi