DOLAR
34,0013
EURO
37,6415
ALTIN
2.728,68
BIST
9.760,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C

Bodrum’un Gözde Mekanı Zai Yaşam, “Riskli Yapı” Olarak Tespit Edildi

Bodrum’un Gözde Mekanı Zai Yaşam, “Riskli Yapı” Olarak Tespit Edildi
23.08.2024
9.519
A+
A-
polat-galle

Bodrum’un Gözde Mekanı Zai Yaşam, “Riskli Yapı” Olarak Tespit Edildi

Bodrum’un popüler mekanlarından biri olan Zai Yaşam’ın bulunduğu alandaki yapılar, “Riskli Yapı” olarak tespit edildi. Kaçak olarak inşa edilen bu yapılar, “İmar Barışı” kanunu çerçevesinde “Yapı Kayıt Belgesi” almıştı.

Yapıların Durumu ve Yasal Süreç

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Konacık Mahallesi’nde, 280 ada 3, 4, 5 ve 7 parsellerde yer alan yapıların, riskli olduğuna dair raporlar mevcut. Rapora göre, bu yapıların adresleri ve durumu şu şekilde:

  • YKN 286156: 4 parselde yer alan 5907. Sokak, No:11
  • YKN 287448: 5 parselde yer alan Köroğlu Sokak, No:4
  • YKN 286270: 7 parselde yer alan Halide Edip Adıvar Caddesi, No:7
  • YKN 286010: Halide Edip Adıvar Caddesi, No:5

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu yapılar, 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında “riskli yapılar” olarak tespit edildi.

Kanuna göre; “Doksan günden fazla olmamak üzere süre verilerek ve bu süre içinde yapı tahliye edilmediği ve yıktırılmadığı takdirde, yapının idari makamlarca tahliye edileceği ve yıktırılacağı belirtilerek, riskli yapıların tahliyesi ve yıktırılması yapı maliklerinden istenir.”

Yapılan tebligatın üzerinden 150 gün geçmesine rağmen yıkılmayan yapıların, idari makamlarca, ne zaman yıkılacağı henüz belli değil. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’nün konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Zai Yaşam halen faaliyetlerine devam ederken, yetkililerin durum karşısında bir şey yapmamaları dikkat çekici. Riskli yapılar insan güvenliği açısından, ciddi riskler taşımaktadır.

“Riskli Yapı” ilan edilmesine rağmen, Zai Yaşam’da etkinlikler;

Bodrum'un Gözde Mekanı Zai Yaşam, "Riskli Yapı" Olarak Tespit Edildi