DOLAR
32,4068
EURO
34,4332
ALTIN
2.486,92
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C

Çatalada Çöpten Kurtulamıyor…

Çatalada Çöpten Kurtulamıyor…
Aktur tatil sitesi

Son zamanlarda yapılan haberlerde adından, piknikçilerin ve günübirlik tatilcilerin bıraktığı çöplerle bahsettiren Çatalada, yapılan tüm uyarılara, alınan önlemlere rağmen bu durumdan kurtulamıyor.

Ali Peltek / Arena Bodrum Haber

Teknesiyle Çatalada’ya giden Hüseyin Çağlar isimli kaptanın video ve fotoğraflarla kayıt altına aldığı adanın son durum objektiflere yansıdı. Yine etrafa saçılan çöpler, ağaçların altına yığılan çöp torbaları rahatsızlık yarattı.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Oktay Özdağ isimli gezi turu teknesi sahibi turizmci şunları söyledi:

“Günübirlik gezi teknemiz ile turiste hizmet veriyoruz. Gittiğimiz belli adalar var ve bunların başında Çatalada geliyor. Lokasyonu güzel bir yer ama gittiğimizde istemediğimiz bir çevre kirliliği var. Biz bunu gördüğümüzde turistlere mahcup oluyoruz. Yetkililerin bu duruma el atmasını talep ediyorum. Egenin incisi Bodrum’da böyle bir manzara ile karşılaşmak bizi üzüyor. Yetkililerin bununla ilgileneceğini düşünüyorum.”

Çevre sakinlerinden Oğulcan Muslu ve Birol Çetin ise özet olarak, “Çatalada’nın bu durumuna dikkat çekmek için yapılan tüm etkinliklere rağmen söz konusu görüntülerle karşılaşıyorsak, adaya ya güvenlik kameraları monte edilmeli, ya da piknikçilerin yoğun olarak adayı ziyaret ettiği hafta sonları Zabıta birimi veya başka bir birim tarafından ada kontrol altına alınmalı” dedi.

Aktur tatil sitesi