DOLAR
32,5870
EURO
34,7732
ALTIN
2.416,75
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
28°C

Çeşme’nin Saklı Güzelliği: Kleopatra Koyu

Çeşme’nin Saklı Güzelliği: Kleopatra Koyu
A+
A-
velux

Çeşme’nin saklı kalmış güzelliklerinin başında Kleopatra Koyu yer alıyor. El değmemiş yapısı ve tertemiz denizi ile Kleopatra görenleri kendine hayran bırakıyor. Farklı ve huzurlu bir alan arayanların başlıca tercihleri arasında Kleopatra koyu var. Özellikle, ailesi birlikte sakin bir bölge arayan ziyaretçiler soluğu Kleopatra’da alıyor.

Kleopatra Koyu’nun etrafında küçük bir yazlık yer alıyor. Yoldan geçerken kolaylıkla görünmeyen bu koy adeta güzelliğini saklamış gibi. Kleopatra Koyu’nu keşfedenler sayesinde, günümüzde oldukça kalabalık ve geniş kitlelere hitap edebiliyor. Kleopatra Koyu, Çeşme’nin Alaçatı mahallesinde yer alıyor. Bu koya ulaşmak için deniz yolunu ya da bölgede yer alan sitenin yolunu kullanmanız gerek. Kleopatra Koyu’na ulaşımın kısıtlı olması nedeni ile her zaman gidemeyebilirsiniz.

El değmemiş bir yapıya sahip plan Kleopatra Koyu’nda denizin ve güneşin tadını çıkarmak için birçok ekipmana sahip olmanız gerekiyor. Özellikle bu koyda denize girmeyi planlayan kullanıcıların etrafta herhangi bir işletme yer almadığını bilmelerinde fayda var. Plajda kullanacağınız tüm malzemeleri yanınızda götürerek keyifli bir günü geride bırakabilirsiniz.

Kleopatra Koyu’na Ne Zaman Gidilir?

Çeşmenin el değmemiş güzelliklerinden biri olan Kleopatra Koyu’na gitmek için en uygun hangi zamanın olduğunu merak edebilirsiniz. Genelde birçok ziyaretçi yaz aylarında rotasını Çeşme tarafına çeviriyor. Buraya geldiğinde Kleopatra Koyu’nu ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Yaz aylarında daha canlı ve ulaşımı kolay olduğu için, ziyaret için temmuz ve ağustos ayı tercih edilebilir. Sonbahar ve kış gibi mevsimlerde rağbet olmadığı için özel aracınızla gitmeniz gerekebilir.

Kleopatra Koyu’nda Ne Yapılır?

Kleopatra Koyu’na gitmek isteyen ziyaretçilerin bölgede pek seçenek ve işletme bulunmadığını bilmesinde fayda var. Koyda denize girmek istiyorsanız, şezlong başta olmak üzere birçok malzemeyi kendiniz götürmelisiniz. Kleopatra Koyu’nun etrafında futbol ve voleybol sahası yer alıyor. Dilerseniz, arkadaşlarınızla birlikte kumsalda voleybolun keyfini çıkarabilirsiniz. Kleopatra Koyu etrafında uzun sahil boyunca yürüyüş yaparak temiz havanın tadını çıkarmanız mümkün.

Kleopatra Koyu’nun Özelliği Nedir?

Çeşme’ye yolu düşen birçok tatilci nadir kalmış güzellikleri görmeyi istiyor. Son yıllarda ziyaretçilerin beğenisini kazanan Kleopatra Koyu ise sessiz ve sakın yapısı ile biliniyor. Burayı diğer koylardan ayıran en önemli özellik, İzmir çevresinde görebileceğiniz en soğuk suya sahip olması. Ağustos ayında dahi Kleopatra Koyu’nun serin bir suya sahip olduğunu görebilirsiniz. Ağustos ayından sonra bu koyda yüzmek isteyenleri oldukça soğuk bir suyun beklediğini söylemek mümkün.

Çeşme’nin Saklı Güzelliği Kleopatra Koyu ve Çeşme çevresinde görebileceğiniz diğer doğal güzellikler için Çeşme Haber sitesini ziyaret edebilirsiniz. Çeşme gündem, güncel Çeşme haberleri, Çeşme son dakika haberleri ve Çeşme’ye dair merak ettiğiniz her şeyi Çeşme Haber farkı ile takip edebilirsiniz.