DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C

CHP koronavirüs raporu hazırladı: Liderlere dayanışma mektubu

CHP, 196 sayfalık salgın raporu hazırladı, üç yıl içinde emekli olmuş sağlık personelinin göreve çağrılması istendi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 16 partinin genel başkanlarına bir mektup göndererek ‘dayanışma’ çağrısı yaptı.

CHP koronavirüs raporu hazırladı: Liderlere dayanışma mektubu
A+
A-
Aktur tatil sitesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 siyasi partinin genel başkanına “Covid-19” mektubu gönderdi. Kılıçdaroğlu partisinin hazırladığı 196 sayfalık CHP Koronavirüs Raporu’nu da iletti. CHP’nin raporu özetle şöyle:

HASTALIK YAYILIYOR

“Ülkemizde yetersiz test yapılması dolayısıyla hastalık diğer ülkelerden daha hızlı yayılmaya başlamıştır.

SİSTEM GÜÇLENDİRİLMELİ

En kötü senaryoya hazırlık olarak son 3 yıl içinde emekli olmuş sağlık personelinin göreve çağrılmasının düşünülmesinde ve bu konuda hazırlık yapılmasında fayda görüyoruz. Sosyal adaletin sağlanması amacıyla da ihtiyaç içerisinde bulunan yurttaşlarımıza nakit yardım yapılmalı.” 

GÖÇMEN VE MÜLTECİLER DE KORUNMALI

Halk sağlığı zorunluluğu siyasi önyargılara kurban edilmeden, adalet ve eşitlik duygusu incitilmeden, toplum güvenliği riske atılmadan ve cezasızlık algısı yaratılmadan bir infaz erteleme yasası çıkarılmalıdır. Hastalığın yayılma riski açısından en riskli gruplardan birisi olan göçmen ve mülteciler de bu süreçte koruma ve sağlık hizmetlerinden yararlandırılmalı, temel gıda ve hijyen ihtiyaçları karşılanmalıdır.

Bodrum Ev Emlak