DOLAR
32,5082
EURO
34,5613
ALTIN
2.493,58
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

CHP’nin 98. Kuruluş yıldönümü Bodrum’da coşku ile kutlandı

CHP’nin 98. Kuruluş yıldönümü Bodrum’da coşku ile kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 98. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bodrum’da bu sabah saatlerinde CHP İlçe Başkanlığı tarafından belediye meydanında bir tören düzenlendi.

Kaynak Anterhaber.com

CHP’nin 98. kuruluş yıldönümü nedeniyle Bodrum Belediye Meydanı’nda çelenk sunma programına, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Alkım Denizaslanı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı vekaleten CHP meclis üyesi Ayşenaz Gültekin Öncel ve geçmiş dönem ilçe başkanları ile CHP’li Bodrum Belediyesi meclis üyeleri ve parti üyeleri ile birçok vatandaş katıldı. Partililer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk anıtına çelenk konması ile gökyüzüne bırakılan kırmızı- beyaz balonlar eşliğinde marşlar söylendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP’li İlçe Başkanı Halil Karahan “Bugün Cumhuriyet Halk Partimizin 98. Kuruluş yıldönümü. Her CHP’linin iki doğum günü vardır. Biri doğduğu gün bir de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulduğu gündür. Doğum gününüz kutlu olsun yoldaşlarım. Bugün aynı zamanda İzmir’in kurtuluşunun 99. Yıldönümü. Buradan İzmir’e, İzmir’in dağlarında çiçekler açtıran Mustafa Kemallere, Hasan Tahsinlere bir selam, bir alkış yollayalım değerli yoldaşlarım.” İfadelerini kullandı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Uluslararası Belediyeler Birliği’nin İzmir’de yapılan Kültür Zirvesi’nde olduğunu belirten ve mesajını vekaleten ileten CHP meclis üyesi Ayşenaz Gültekin Öncel “Uluslararası Belediyeler Birliği’nin İzmir’de yapılan Kültür Zirvesi’nde olduğum için bugün aranızda bulunamıyorum. Ama kalbim her bir partili yol arkadaşım ile birlikte atıyor. Köklerini ulusal bir mücadeleden alan, ruhunu Kuva-yi Milliye’den alan, kuruluşun ve kurtuluşun partisi, Atamızın iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Yıldönümü kutlu olsun. Mazimiz bir asra dayanıyor. Bu ulu çınarın gölgesindeki yürüyüşümüzde her geçen gün daha sağlam adımlar atıyoruz. Bir asır dolmadan zorunluluk haline gelen tek bir görevimiz kaldı. Türkiye Cumhuriyeti’ni evrensel değerlerin hakim olduğu, çağdaş, laik, sosyal bir hukuk devleti haline getirmek, Cumhuriyet değerlerini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini hakim kalmak. Muzaffer olacağımıza canı gönülden inanıyorum. 98 yıldır yolumuzda ışık olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluşumuzda ve kurtuluşumuzda mücadelesi olan tüm kahramanlarımızı saygı ve minnet ile anıyor, yeni yaşımızın ülkemize ve milletimize hayırlısı olması temennisi ile tüm yol arkadaşlarıma, yoldaşlarıma başarılar diliyorum.”

Tören sonrasın da CHP İlçe Başkanı Halil Karahan’ın da aralarında bulunduğu parti üyeleri ve vatandaşlar Ender Kasal’ın verdiği konserde ege türkülerine eşlik ederek yöresel oyunları oynadılar.