DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Daha etkili emlak ilanı için 7 taktik!

Daha etkili emlak ilanı için 7 taktik!
05.01.2021
742
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Gayrimenkul danışmanlarının portföylerindeki konutların satış ve kiralama sayılarını artırmalarında emlak sitelerinde yayınladıkları ilanların etkisi tartışılmaz bir gerçek. Haliyle emlak sitesine girişi yapılan satılık ev veya kiralık daire ilan sayılarının oranının yüksekliği, potansiyel müşterilere ulaşmakta önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda gerek gayrimenkul ofislerinin gerek gayrimenkul danışmanlarının başarısına paralel olarak kazançlarına da kazanç katıyor.

Tercih edilen danışman siz olun

Şüphesiz daha çok ve daha etkili emlak ilanları gayrimenkul ofislerine rekabet avantajı da sağlıyor. Bir gayrimenkul danışmanı için de uzman olduğu bölgedeki satılık/kiralık konut ilan sayısı, evini satmak veya kiralamak isteyenler için de bir “birlikte çalışma” nedeni oluyor. Çünkü, bölgedeki emlak pazarına hâkimiyeti ve tercih edilen gayrimenkul profesyoneli imajını sağlamlaştırıyor.

Peki bazı gayrimenkul danışmanları nasıl yüksek sayıda emlak ilanına sahip olabiliyor?

İşte daha çok ve daha etkili emlak ilanına sahip olmanın yolları

1) Bölgenizde markalaşın

Gayrimenkul faaliyeti gösterdiğiniz bölgede emlak ilanlarını artırmanın ilk yolu markalaşmaktır. Hem gayrimenkul ofisi olarak hem de emlak danışmanı olarak marka haline gelmek, uzmanlık bölgenizde akla ilk gelen kişi/ofis olmaktan geçiyor.

2) Uzmanlık alanınızı seçin

Peki emlakta nasıl bir marka haline gelebilirsiniz? Öncelikle uzman olduğunuz bölge kadar, gayrimenkul yelpazesinde uzman olduğunuz alanı da seçmelisiniz.

Örneğin lüks konutları yoğunlaşıyorsanız, portföyünüz ağırlıklı olarak lüks konutlardan oluşmalı. Ya da ticari gayrimenkul, arsa, birinci el sıfır daire veya ikinci el konuttan herhangi birinin alım-satımında uzman olmakta kararlıysanız, bu istikamette bir portföye sahip olmalısınız.

3) Pazarlama stratejinizi şekillendirin

Bölgenizde ve faaliyet gösterdiğiniz gayrimenkul tipinde uzmanlaşmak, peşi sıra pazarlama faaliyetlerinizi bu yönde geliştirmenizi gerektirir. Özellikle sosyal medya kanallarında, yani çevrimiçi varlığınızı konumlandırmada yol almalısınız.

4) İletişim gücü size yeni çevreler kazandırır

Gayrimenkul sektöründe çalışıyor olmanız, sizin iletişim gücü yüksek biri olduğunuzu işaret eder. O halde iletişim gücünüzü her ortamda kullanın ve daha çok kişiyle bağlantı kurun. Çocuğunuzu götürdüğünüz haftasonu kursunda tanışacağınız bir başka veliden araba bakımınızda destek aldığınız iş yerine, öğle yemekleriniz için tercih ettiğiniz restorandan eski okul arkadaşlarınıza kadar herkes sizin için potansiyel bir müşteri olabilir.

Tanıştığınız, tekrar karşılaştığınız veya arkadaşlığınızı sürdürdüğünüz kişilerin bilgilerini tuttuğunuz bir dosyanız olsun. Nerede yaşıyorlar, konut sahibiler mi, kiracılar ve birkaç yıl sonra ev sahibi olmayı düşünüyorlar mı, işlerine yakın daha geniş bir daireye taşınma planları var mı? Bu ve benzeri soruların yanıtlarını tek bir dosyada tutun. Aynı zamanda doğumgünleri gibi özel tarihleri not etmeyi unutmayın ve bu özel günlerinde kendinizi hatırlatın. Aynı şekilde bayramlar, yılbaşı gibi özel tarihlerde de mutlaka bir mesaj paylaşın.

5) Emlak ilanı sayısı için hedef belirleyin

Yurtdışında örneğine sık rastlanan bir durum, emlak ofislerinin danışmanlarına haftalık veya aylık olarak belirli sayıda emlak ilanı yayınlama hedefi belirlemesi.

Siz de bu uygulamayı kendi işinize transfer edebilirsiniz. Örneğin, “emlak sitesinde haftada 5 yeni emlak ilanı yayınlamak” gibi. Hedefler koymak, belirlediğiniz hedeflere göre çalışma temponuzu oluşturmak size daha verimli ve kazançlı bir geri dönüş sağlayacaktır.

6) Emlak pazarını takip edin. Ülkede, şehirde, ilçede, mahallede!

Bilgi her zaman güven demektir. Özellikle de emlak dünyasında. Ülkedeki konut sektörünün durumu, sektör temsilcilerinin gelecek dönem öngörüleri sizin için her zaman takip edilmesi gereken haberler listesinde ilk sıralarda yer almalı.

Peki ya çalıştığınız şehirde, ilçede hatta uzman olduğunuz bölgede emlak pazarına dair en güncel bilgilere sahip misiniz?

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan Zingat.com bu konuda yanınızda. Bilgi edinmek istediğiniz yer ister şehir, isten ilçe, isterse mahalle olsun; Zingat.com Bölge Raporu’nu daha sık kullanın. Hem emlak pazarıyla ilgili satılık ve kiralık konut fiyatlarının yıllar içindeki değişimleri, hem bölgenizde planlanan projeler, hem yakın çevresinde bulunan ve emlak ilan açıklamalarınızda kullanabileceğiniz okul/hastane/alışveriş vb noktaları, hem de yine bu bölgede yaşayanların bilgilerine kadar istediğiniz her bilgiye tek tıkla ulaşın.

Unutmayın, tüm bu bilgiler müşterilerinize vereceğiniz gayrimenkul desteğinde sizi “tercih edilir” ve “uzman” gayrimenkul danışmanı yapacaktır.

7) Emlak ilanlarınızı özenli hazırlayın

Alıcıların gözünde marka imajınızı besleyecek, sizin işinizde gerçek bir profesyonel olduğunuzu gösterecek önemli işaretlerden biri de yayınladığınız emlak ilanlarıdır. Emlak ilanlarınızda fotoğrafların kalitesine, ilan başlığınızın vurucu olmasına, açıklama bilgilerinizin yeterliliğine, iletişim bilgilerinizin doğruluğuna özen gösterin.

Bodrum Ev Emlak