DOLAR
32,5243
EURO
34,8011
ALTIN
2.430,22
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

Daha küçük evde yaşamak için 5 iyi neden!

Daha küçük evde yaşamak için 5 iyi neden!
07.01.2022
324
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Yaşı daha genç, hatta yeni bir binada yaşamak artık pek çok kişinin tercihi. Bu tercih metrekaresi daha küçük olan evlerde yaşamak anlamına da geliyor. Özellikle büyük evlerden küçük dairelere geçişler pek kolay olmayabiliyor. Biraz eşya eksiltmek, daha fonksiyonel mobilyalar ve ev dekorasyon seçeneklerini denemek gerekiyor.

Diğer yandan küçük evlerde yaşamanın avantajlarına göz attığınızda, ilk sırada daha ekonomik bir hayat sunması öne çıkıyor.

 

İşte daha küçük metrekareye sahip bir evde yaşamak için 5 iyi neden!..

1) Küçük metrekarelere sahip daireler tam anlamıyla bütçe dostudur

Unutmayın, hane halkının yıllık masraflarında en yüksek tutarı konuta yapılan harcamalar olduğu bir ülkede yaşıyorsunuz. Küçük dairede elektrik, ısınma gibi giderleriniz ister istemez azalır. Harcama kalemlerinizi kontrol altına almanız kolaylaşır. Faturalara daha az masraf yaparsanız, aylık birikiminizi artırabilir, belki kendinizi her yıl özel bir tatille ödüllendirebilirsiniz.

 

2) Evlerin metrekareleri büyüdükçe satış ve kira rakamları da artıyor

Ev sahibi olmayı düşünüyorsanız, küçük metrekareli bir daire size çok daha az konut kredisi kullanma fırsatı sunar. Küçük bir daireyi kiraya vermek de satmak da her zaman büyük evlere göre oldukça kısa zamanda gerçekleşir.

 

3) Daha ekonomik

Ev temizliği için profesyonel bir yardım alıyorsanız, evin metrekaresi büyüdükçe bu konuda yaptığınız ödemenin arttığını gayet iyi biliyorsunuzdur.

Profesyonel ev temizliği hizmetine karşın sizin de bazen tüm gününüzü evinizi toparlamak, düzenlemek, temizlemek için kullandığınız zamanlar mutlaka olmuştur. Küçük daireler de bu konuda hem daha ekonomiktir hem de düzenlemesi, toparlaması, temizlemesi çok daha kısa sürede yapılabilir.

 

4) Konut kredisi avantajı

Konut kredisi kullanarak konut satın almak için hazırsanız, uygun fiyatlı evlerin yine daha küçük metrekareliler olduğunu fark etmiş olmalısınız. Daha küçük metrekareli bir daire için bankadan alacağınız kredi tutarı ve aylık/yıllık ödeme süresi daha düşük olacaktır.

 

5) Yeni başlangıçlar için fırsat sunar

Çocuklarınız başka bir şehirde okuyacak, eğitimini tamamlamış ya da evlenmeye karar vermişse neden 3+1 veya 4+1 dairede yaşamaya devam edeceksiniz?

Kullanılmayan odalar için yüksek kira bedeli ödemek istemeyebilirsiniz. Ya da büyük evinizi satıp, elde edeceğiniz gelirle hem daha küçük bir ev satın alabilir hem de bu gelirin artan kısmını yine gayrimenkul yatırımı (arsa, 1+1 daire gibi) yaparak değerlendirebilirsiniz.

Bodrum Ev Emlak