Datça Kaymakamı Murat Atıcı, hayırsever iş insanı Necat Kabaklarlı’nın ölüm yıl dönümü için düzenlenen anma töreninde konuştu. Kabaklarlı’nın eşi ve çeşitli yetkililerin de katıldığı törende, hayır işlerine verdiği destekle tanınan Kabaklarlı’nın adını taşıyan okulda çeşitli etkinlikler ve ödül törenleri düzenlendi.
Datça’nın İskele Mahallesi’nde yer alan Kabaklarlı İlkokulu’nda, hayırsever iş insanı Necat Kabaklarlı için ölümünün üçüncü yılında anma töreni düzenlendi. Datça Kaymakamı Murat Atıcı, törende yaptığı konuşmada, “Hayırseverlerimizden Allah razı olsun,” dedi. Kabaklarlı’nın eşi Filiz Kabaklarlı ise, “Okul gibi güzel bir çatı altında bulunmanın onurunu yaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Anma töreni kapsamında, öğrenciler tarafından halk oyunları ve oratoryo gösterileri sunuldu. Ayrıca Kabaklarlı anısına düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.
Törene Datça Belediye Başkan Yardımcısı Ali Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Başar, veliler ve öğrenciler de katıldı.