DOLAR
32,5453
EURO
34,9629
ALTIN
2.424,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Domain ile İlgili Bilinmesi Gereken Her Şey

Domain ile İlgili Bilinmesi Gereken Her Şey
24.08.2021
572
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Domain yani alan adı internet sitelerinin kilit noktalarından biridir. Dolayısıyla yeni bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız öncelikle alan adı seçiminizi de titizlikle yapmanız gerekiyor. Öncelikle ‘domain nedir’ sorusuna açıklık getirelim. Domain, hatırlanması son derece zor olan IP adresleri yerine kullanılan bir isimlendirme yöntemidir diyebiliriz. Alan adı sayesinde internet kullanıcıları web sitenize kolaylıkla ulaşabilir. Ancak bunun için akılda kalan ve kolay hatırlanan bir alan adı seçimi yapmanız da çok büyük bir önem taşıyor.

Domain Tescili Nedir?

Domain tescili ise aldığınız alan adının bir başkası tarafından kullanılmaması için kendi üzerinize kayıt işlemi yapmanız anlamına geliyor. Eğer alan adının tescilini almazsanız bir başkası alabilir ve bu durumda seçtiğiniz alan adını kullanmanız da mümkün olmaz. Dolayısıyla sadece alan adı seçimi yapmak yeterli olmuyor. Aynı zamanda tescil işlemini de gerçekleştirmeniz son derece mühimdir. Ancak bu işlem sayesinde alan adının kendi üzerinize kayıt edilmesini sağlayabilirsiniz. Bu arada domain tescilini düzenli aralıklarla yenilemeniz gerektiğini de belirtelim. Çoğunlukla 1 yılda bir yenileme işlemi yapmanız gerekiyor. Zira domain tescili satın almadan ziyade bir kiralama işlemi gibi düşünülmelidir.

Domain Sorgulama Neden Önemli?

Alan adı sorgulama işleminin yapılmasının nedeni almak istediğiniz domain adının daha önce bir başkası tarafından alınıp alınmadığının öğrenilmesidir. Bu nedenle aklınıza belirlediğiniz alan adı seçeneklerinin mutlaka sorgulanması gerekiyor. Hangilerinin daha önce bir başkası tarafından tescillendiğini, hangilerinin ise tescile açık olduğunu belirlemelisiniz. Sonrasında ise tescil edebileceğiniz alan adlarını belirleyerek aralarından markanıza, ürün ya da hizmetlerinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Peki, almak istediğiniz domain adı daha önce alındıysa ne yapmalısınız? Bu durumda karşınıza iki seçenek çıkacak. Bunlardan ilki başka bir uzantıya yönelmek ve almak istediğiniz alan adının uzantısını değiştirerek sorgulama işlemi yapmaktır. Bir diğer seçenek de alan adını biraz değiştirerek yeniden sorgulama işlemi yapmanız oluyor. Çok sayıda kişinin tercihini genellikle ikinci seçenekten yana kullandığını söyleyebiliriz. Ancak bir marka yaratma hedefindeyseniz bu durumda marka adından ödün vermemeniz gerekir. İşte bu noktada atılabilecek en doğru adım uzantı seçeneklerini değiştirmek olacak. Böylelikle almak istediğiniz marka adının farklı bir uzantıyla tescil ettirebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Alan Adı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Aslında dikkat edilmesi gereken hususların sayısının çok fazla olduğundan söz edemeyiz. Öncelikle kolay akılda kalan ve ideal uzunlukta olan bir domain adına yönelmeniz gerekir. Karmaşık alan adları ya da çok uzun olan alan adları akılda kalmıyor. Haliyle ziyaretçi sayınız bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Kısa ve akılda kalan bir kelimeye yönelmenizde ise fayda var. Bununla birlikte içerisinde tire gibi işaretlerin bulunduğu alan adlarından uzak durmanız da önemlidir. Bu gibi alan adları da kullanıcılar tarafından pek güvenilir bulunmuyor. İçerisinde anahtar kelime geçen bir domain adı alma şansınız varsa mutlaka kullanın. Anahtar kelime içeren alan adı, ileriye SEO çalışmaları yapıldığında büyük kolaylık sağlayacaktır. Köklü bir markayı çağrıştıran alan adlarından da uzak durmalısınız.

En Ucuz Domain Hizmeti Nerede?

Elbette tüm bu bilgiler ışığında en ucuz domain hizmetinden nasıl faydalanabileceğinizi de bilmek isteyebilirsiniz. Aynı zamanda hosting ücreti için de gayet düşük bir bütçe ayırma şansından faydalanmak isteyeceğinizi de biliyoruz. LimonHost hizmeti sunan platformların başında geliyor. Eğer siz de minimum düzeyde bütçe ayırarak harika bir alan adı almak isterseniz rotanız belli! Limonhost.net adresine tıklayarak en ucuz domain adı hizmetinden hızlı ve kolay bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Aktur tatil sitesi