DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

E-Devlet’te mevduat hesabı sorgulama dönemi

Vatandaşlar hangi bankada mevduat-katılım fonu hesabı olduğunu öğrenmek için artık bankaları dolaşmak zorunda kalmayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, e-Devlet üzerinden söz konusu hesapların sorgulanabileceği bir hizmet alanı geliştirdi. Şube bilgisi için ise banka ile temasa geçilecek.

E-Devlet’te mevduat hesabı sorgulama dönemi
Aktur tatil sitesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), vatandaşların e-Devlet üzerinden hangi bankada mevduat-katılım fonu hesabı olduğunu sorgulayabilecek bir hizmet alanı geliştirdi. Böylece vatandaşların bankada hesaplarının olup olmadığını anlamak için bankaları tek tek dolaşmaları gerekmeyecek. www.turkiye.gov.tr adresinden BDDK’ya ilişkin alanda yer alan ‘Mevduat/katılım fonu hesabı bulunan banka sorgulama’ hizmet alanı üzerinden sorgulama yapılabilecek.

ORTAK HESAP DA VAR

BDDK’dan yapılan açıklama ile duyurulan uygulamayla; hesabın hangi bankada olduğu sorgulanacak, hesap bakiyesi, hesabın bulunduğu şube bilgisi için banka ile irtibata geçilecek. Sorgulamada, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler adına bankaların yurt içi şubelerinde açılmış olan, tasarruf mevduatı niteliğindeki, Türk Lirası, yabancı para veya kıymetli maden depo hesabı cinsinden, vadeli-vadesiz mevduat hesapları ile özel cari hesap ve katılma hesapları” bilgileri yer alacak. Hesap bakiyesinde tutar bulunmayan hesaplar da sorgu sonuçlarında görüntülenebilecek. BDDK’nın soru cevap kısmında ortak mevduat/katılım fonu hesaplarının sorgulanıp sorgulanamayacağına ilişkin olarak, “Bu hizmet üzerinden ortak mevduat hesapları sorgulanabilmektedir. Ortak hesaplar, sunulan hizmet kapsamına dahildir” denildi

BORÇ SORGULANAMIYOR

Kredi kartı ve borç bilgilerinin sorgulanıp sorgulanmayacağına yönelik de, “Bu hizmet üzerinden yalnızca hangi bankalarda mevduat/katılım fonu hesabınızın bulunduğuna ilişkin sorgu gerçekleştirilebilmektedir. Bankanızla ilgili diğer bilgiler için müşteri hizmetleri, telefon ve internet bankacılığı gibi kanallar vasıtasıyla iletişime geçilmelidir” bilgisi verildi. Bilgilerin güncellenmesine ilişkin de, “Bu hizmetin sunumuna yönelik olarak mevduat ve katılım bankalarından derlenen veriler bankaların teknolojik alt yapısına bağlı olarak en fazla bir iş günü öncesine ait değişimleri içerecek şekilde günlük olarak gönderilmektedir. Bankalar tarafından verilerin Kurumumuza gönderilmesiyle birlikte çok kısa süre içerisinde e-Devlet üzerinden görüntülenebilecektir” denildi.

polat-galle