DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Eczacıbaşı’na Aras’tan Sosyal Medya Torpili

Aktur tatil sitesi

“Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki kişinin sopalı saldırısına uğrayan 1 kişi ağır yaralandı.” 22 Ağustos günü meydana gelen bir asayiş olayının haberi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras olaydan bir gün sonra, sosyal medyadan konuyla ilgili açıklamada bulunuyor ;

“Günaydın, Bodrum’un kalbi olan güzel insanları ve Bodrum’un dışında yaşayan Bodrum sevdalıları.. Öncelikle hepinize, sağlıklı ve huzur dolu bir hafta diliyorum. Birkaç gün önce Kıbrıs Şehitleri Caddemiz üzerinde yaşanılan ve asla kabul edilemez bulduğum bir olay nedeniyle bugün, tüm dünyada “mutluluğun adresi” olarak tanınan Bodrum’da yaşamayı hak etmeyen, bazı sözde insanlara seslenmek istiyorum..

Anlaşmazlık yaşadığınız kişilere kaba kuvvet uygulayarak huzurunu bozmaya cesaret edebildiğiniz Bodrum, mutlu olmak ve mutlu etmek isteyen her insanın yaşamasına açık olan bir kent fakat, sizin gibi sözde insanlara, kesinlikle açık değil.

Birkaç gün önce ise; Bodrum’da ülke gündemine oturan bir asayiş olayı yaşanıyor. Türkiye’nin en tanınmış ailelerinden olan Bülent Eczacıbaşı, yanında korumalarıyla, başkasına ait bir şantiyede çalışan emekçilere kaba kuvvet uyguluyor. Görüntüler incelendiğinde kendisi azmettirici pozisyonunda.

Merakla bekliyoruz; yaklaşık 15 gün önce olan bir asayiş olayında büyük bir tepki gösteren Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu olayda da aynı tepkiyi gösterecek mi?

Dün bekledim Ahmet Aras’tan açıklama yapmasını ancak henüz yapmadı.

Faillerini bilmediğimiz bir olayda, Bodrum Şehidimizin fotoğrafını kullanarak duygu sömürüsü yapılan açıklamaya eleştirimi yazmıştım.

Aynı söylemleri beklediğimiz Ahmet Aras, olayı çıkaran ülkenin en tanınmış insanlarından biri olunca, neden tek kelime edemedi, gerçekten düşündürücü. En azından mağdur olan emekçilere “geçmiş olsun” denilebilirdi.

Siz ne düşünürsünüz bilemem…

Konuya farklı bir açıdan bakarsak, neden tepki gösterilmediğine belki açıklık getirebiliriz. Eczacıbaşı Buna Tenezzül Eder mi?Eczacıbaşı Suçunu İtiraf Etti… Cennet Koyu İşgal Ettik… Yazılarıma bir göz atmanızı öneririm.

Bodrum Belediye Meclisi 5 Eylül 2019 yılında bir karar alır, “2019-111 Sayılı 5.9.2019 Tarihli Meclis Kararı

Nedir bu karar ;

Mülkiyeti Belediyemize ait, İlçemiz Göl Mahallesi, tapunun N18-C-14-A-3-D pafta, 104 ada, 6 parsel numarasında kayıtlı 1.150,18 m² yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine istinaden, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddelerine göre satışının yapılmasına ve konuya ilişkin Encümene yetki verilmesine, oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

İhaleye çıkarılmak istenilen arsa; 38 bin metrekare içerisinde malikanesi bulunan Bülent Eczacıbaşı’na ait yerin, deniz tarafından kendi sınırına bitişik olan alandır.

Bu karar, aslında adrese teslim bir ihalenin kararıydı. Karar alındığı tarih öncesi ve sonrasında konuyla ilgili yazılar yazdım. Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bu ihale yapılmadı.

Karar alınan parsel; direkt Eczacıbaşı’na satılabilmesi için arsanın Eczacıbaşı’nın terki olduğu, imar planı değişikliğinden dolayı yeri kendisinin bedelsiz alabileceği, bu konuda Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları olduğu, iddia edildi.

Belediye Meclisi’nden, göz boyamak için; arsaya, tapuda “inşaat yapılamaz şerhi konulacak.” denilerek geçirildi. Kimsede sormadı “madem inşaat yapılamayacak, Eczacıbaşı’ndan başkası ihaleye neden girsin?”

Aslında Eczacıbaşı kendi önlemini almış; ihaleye çıkan arsa üzerine 2 adet yapı kayıt belgesi alarak, arsanın başkasının eline geçmesi halinde, konuyu kendi lehine çevirebilecekti.

Eczacıbaşı’na arsa satmak için kırk takla atanlar sizce, Bodrum’da yaşanılan ve Türkiye’nin gündemine oturan” Bodrum’da “Bülent Eczacıbaşı, silahlı adamlarıyla şantiye bastı!” başlıklı haber hakkında açıklama yapar mı? Yapmaz, yapamaz…

İki olayın arasındaki farkı düşünmeli. Sermaye kaçak yaparsa; plajlarında kadeh kaldırırlar, gariban yaparsa; binayı başlarına yıkarlar.

Demokrasi anlayışları “Burjuva Demokrasi”si ötesine geçmeyen, seçilince kendisini sınıf atladı sanan seçilmişlerden doğru işler  beklemekte benim hatam.

Vesselam…

Olayın videosu ;

polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları