DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Eğitim Hayatınızda Bir Adım Öne Geçmek için Yapmanız Gerekenler

Eğitim Hayatınızda Bir Adım Öne Geçmek için Yapmanız Gerekenler
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Eğitim hayatında başarılı olabilmenin en önemli anahtarı derslere konsantre olmaktır. Fakat bazı özel ipuçlarını takip ederek her zamankinden daha verimli bir eğitim hayatı elde edebilirsiniz.

Dersleri Dikkatli Dinleyin

İyi bir eğitim hayatı için dersleri en dikkatli şekilde dinlemelisiniz. Derslerin derste öğrenilebileceği birçok farklı başarılı örnek ile kanıtlanmıştır. Öğretmen ile bol bol göz teması kurarak notlar alabilir ve kendi notlarınız ile ders çalışabilirsiniz. Dersi derste öğrenmenin avantajlarını yaşamaya başladığınız zaman daha kolay bir şekilde pratik yapabilir ve bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.

Soru Sormaktan Korkmayın

Ders esnasında aklınıza takılan noktalar ile ilgili sorular sormaktan asla çekinmeyin. Soru sormaktan korkarsanız ve o an aklınıza takılan bir ayrıntıyı atlarsanız ilerleyen süreçlerde büyük problemler yaşayabilirsiniz.

Pratik Yapın

Yoğun bir gün geçirdikten sonra eve geldiğiniz zaman yalnızca yarım saat gibi kısa bir süre içerisinde o gün neler yaptığınızı tekrar değerlendirebilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz bilgileri uykudan önce yani gün içerisinde tekrar etmezseniz %50’lik büyük bir kısmını unutabilirsiniz. Bir haftalık süreç içerisinde ise bu oran %70’e kadar yükselebilmektedir. Bu durumu yaşamamak adına öğrendiğiniz bilgileri mutlaka tekrar etmelisiniz.

Çalışma Ortamını Belirleyin

Eğitim hayatında başarılı olabilmek için çalışma ortamınızın da etkisi büyüktür. Eğer mümkünse kendinize özel bir çalışma alanı yaratmalısınız. Ayrıca çalışma odasının aydınlatması, sıcaklığı ve dekorasyonu da son derece önemlidir. Etrafınızda dikkat dağıtabilecek eşyalar olmamalıdır. Verim azaltıcı olabilecek tüm etkenler ortadan kaldırılmalıdır.

Dil Okullarından Yararlanın

Yabancı bir dil öğrenmeniz hayatınızın her alanında avantajlı duruma geçebilmenize imkan tanır. Yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız yabancı dil okullarını da tercih edebilirsiniz. Örneğin, İngiltere bu konuda en popüler olan ülkeler arasındadır. İngiltere dil okulu fiyatları ise seçeceğiniz eğitim programına göre değişkenlik gösterebilir. Bir dili yerinde öğrenerek o ülkeye ait olan kültüre de adapte olabilir ve yeni dünyalar keşfedebilirsiniz. Yabancı dil öğrenme sürecinde de yukarıdaki adımları takip etmelisiniz. Böylelikle sizler de dil hakimiyetinizi hızlı bir şekilde artırmaya başlayabilirsiniz.