DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

En Riskli İlçe Bodrum

En Riskli İlçe Bodrum

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, tarafından hazırlanan “Muğla’nın Sayısal Veriler Işığında Risk Durumu” başlıklı rapor açıklandı. En riskli ilçe olarak Bodrum gösterildi.

MUĞLA’NIN RİSK HARİTASI AÇIKLANDI. EN RİSKLİ İLÇE BODRUM 

ANTERHABER – Yaşar ANTER  7 vatandaşın yaşamını yitirdiği salgın hastalık nedeniyle Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ilçeye giriş çıkışların yasaklanmasını istemişti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından , Muğla ve 13 ilçesinde “Muğla’nın Sayısal Veriler Işığında Risk Durumu “ adı altında hazırlanan rapor açıklandı.

En Riskli İlçe Bodrum

 

MUĞLA’DA 45 CORONA VİRÜS VAKASI TESPİT EDİLDİ

Raporda Sağlık Bakanlığı tarafından 03/04/2020 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan verilere göre, Muğla ilinde 45 COVID-19 vakası olduğu belirtilerek , insandan insana diğer virüslere göre daha hızlı bulaşan COVID-19’un yayılımını kontrol etmek özellikle risk grubunda yer alan nüfusu korumak ve sağlık sisteminin çökmesini engellemek açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, öncelikle üzerinde sıklıkla durulan sosyal mesafe konusuna dikkat etmek gerektiği belirtildi.  Sosyal mesafe her ne kadar bireysel çabayla mümkün olsa da aynı zamanda yaşanılan bölgenin nüfus yoğunluğuyla da yakından ilgilidir, denildi.

 

En Riskli İlçe Bodrum

 

SALGIN HASTALIKTA EN RİSKLİ İLÇE BODRUM

Muğla’nın ilçelerinin nüfus yoğunlukları göz önüne alınınca km2’ye düşen nüfusun en yoğun olduğu ilçenin Bodrum olduğu açıklandı.  Bodrum’da kilometre kareye  264 kişi düşerken Bodrum’u nüfus yoğunluğu açısından  Fethiye ve Ortaca’nın takip ettiği açıklandı.

 

En Riskli İlçe Bodrum

 

BAZI İLÇELERDE HASTANE YOK

Raporda ayrıca  Muğla İl Sağlık Müdürlüğü 2018 yılı verilerine göre Muğla’nın ilçelerinde hizmet veren kamu ve özel hastanelerde çalışan sayılarına bakıldığında nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu Bodrum ilçesinde toplam 308 hekim ve hemşirenin hizmet verdiği ve  Seydikemer ile  Ula ilçelerinde herhangi bir hastane olmadığı bu nedenle  Fethiye ve Menteşe’nin bu ilçelere de hizmet vremek zorunda kaldığı açıklandı.

Bu şartlar dikkate alındığında, hastanesi olan ilçelerde her bir sağlık çalışanına düşen nüfus incelenince Kavaklıdere, Datça, Köyceğiz ve Yatağan ilçelerinde yoğunluğun oldukça yüksek değerlerde olduğu belirtildi.

65 YAŞ ÜSTÜNDE EN RESKLİ İLÇELER DATÇA VE ULA

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Muğla’nın ilçelerinin 65 yaş üstü nüfus yüzdeleri incelenince en yüksek oranın hem erkeklerde hem de kadınlarda Datça’da olduğu belirtildi. Rapora göre  Ula ilçesinde de 65 yaş üstü nüfusun oranı diğer ilçelere kıyasla daha yüksektir. Yatağan, Seydikemer ve Kavaklıdere ilçeleri de yine riskli nüfusun oransal açıdan yüksek olduğu ilçeler olarak ortaya çıkmaktadır ve bu ilçelerde özel veya kamu hastanesi de bulunmamaktadır. Bunun yanında, bu ilçelerde nüfus yoğunluklarının az olması ve yakın mesafelerinde yüksek kapasiteli hastanelerin olması bir avantaj olmakla beraber, sağlık çalışanı başına düşen nüfusun yüksek olması ise bir risk olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ilçede salgın hastalıktan 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek ilçe sınırlarının giriş ve çıkışlara kapatılmasını istemişti.

Muğla ilinde Milas’ta 2, Ula ve Fethiye’de 1’er kişi yaşamını yitirmişti.

velux