DOLAR
32,5649
EURO
34,9847
ALTIN
2.420,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
26°C

Akademisyenler geçinemiyor, bilimsel çalışma yapamıyor!

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, akademisyenler için yasa teklifi sundu. Durumlarının acilen düzeltilmesi gerektiğini belirten Uğur Poyraz, önerilerini de tek tek sıraladı…

Akademisyenler geçinemiyor, bilimsel çalışma yapamıyor!
03.07.2023
520
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Akademisyenlerin geçim zorluğu çektiği bu yüzden başka ülkelere gittiği, ek işler yaptığını SÖZCÜ dile getirmişti. İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, akademisyenlerin durumlarının iyileştirilmesi için TBMM Başkanlığı’na yasa önerisinde bulundu. Poyraz, “Ne yazık ki yükseköğretim kurumlarımız özellikle son on yıllık sürede maddi imkanlar ve ücret açısından cazip kurumlar olmaktan tamamen uzaklaştı. Akademisyenlerin daha fazla gelir elde etmek için fazladan derse girmesi ya da başka işlere yönelmesi bir seçenek olmaktan çıkarılmalı. Hayat standartları iyice gerilemiş olan akademisyenlerin bilimsel çalışma yapmaktan çok, ay sonunu getirebilmek ve hayatlarını idame ettirebilmek gibi temel sorunlarla karşı karşıyadır” dedi.

Akademisyenler geçinemiyor, bilimsel çalışma yapamıyor!

Uğur Poyraz

Poyraz, yasa teklifinde şu önerileri sundu:

– Akademik teşvik ödemesi iki katına çıkarılmalı, maddedeki oranlar yeniden düzenlenmeli. Böylelikle akademisyenlerin bilimsel çalışma, patent, buluş, proje ve araştırma geliştirme faaliyetlerine yönelmesi desteklenmeli, teşvik edilmeli.

– Öğretim elemanlarının ek gösterge sistemi 3600’den başlatılmalı, kademeli olarak unvan ve dereceye göre arttırılmalı.

– Makam tazminatları yeniden düzenlenmeli.