DOLAR
32,5274
EURO
34,7716
ALTIN
2.490,92
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Antakya Medeniyetler Korosu’na Aydın Doğan Ödülü

27. Aydın Doğan Ödülü, Hatay’ın ve Antakya’nın asırlar öncesine uzanan kültürel zenginliğini ve medeniyetler arasındaki hoşgörü yaklaşımını dünyaya tanıtıp, müziğin evrensel bir dil olduğunu hatırlatan Antakya Medeniyetler Korosu’na verildi.

Antakya Medeniyetler Korosu’na Aydın Doğan Ödülü
A+
A-

Aydın Doğan Vakfı tarafından, 1996 yılından bu yana her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi veya kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen 27. Aydın Doğan Ödülü’nü kazanan Antakya Medeniyetler Korosu için 6 Aralık’ta bir tören düzenlendi. İş, sanat, siyaset ve medya dünyasından birçok davetlinin katıldığı törende, ödül Antakya Medeniyetler Korosu adına Koro Şefi Yılmaz Özfırat’a, İstanbul Valisi Davut Gül ve Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan tarafından takdim edildi.

Antakya Medeniyetler Korosu’na Aydın Doğan Ödülü

Ödül töreninin ardından mini bir konser veren Antakya Medeniyetler
Korosu, depremlerde kaybettikleri arkadaşları anısına şarkılar seslendirdi.

‘Medeniyetimizin aynası’

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aydın Doğan Ödülü, ülkemizde bilim, fen, kültür, sanat alanlarında yaptıkları çalışmalarla toplumsal hayatta fark yaratmış, ardında silinmez izler bırakmış kişi ve kurumlara takdir ve minnetimizin bir ifadesi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkenin insani ve toplumsal gelişiminde, kalkınmasında, bilim ve fen kadar, kültür ve sanatın da büyük role sahip olduğuna işaret eden kurucu felsefesi, bu ödüle de rehberlik ediyor. Antakya Medeniyetler Korosu, okuduğu farklı kültürlere ait ilahiler, halk şarkıları ve türkülerle Türkiye medeniyetini yansıtan bir ayna görevi görüyor. Üç semavi dinin kültürüne ait hisleri, duygusal hayatın güçlü bir aracı olan müzikle ifade ediyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda, Asırlık Değerleri ve Medeniyeti temsil eden bu yüce Koro’ya 27. Aydın Doğan Ödülü’nü takdim etmekten mutluluk duyuyoruz. Hayatın müziğini bize yaşatan, Şef ve tüm koro üyelerini can-ı yürekten kutluyor ve medeniyetlerimizin sesini dünyaya duyurmaya devam etmelerini diliyorum.” Koronun şefliğini üstlenen Yılmaz Özfırat da Aydın Doğan Ödülü’nü almaktan onur duyduklarını dile getirerek, teşekkür etti.