DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Arjantinli taraftarlara cop çeken polise Emiliano Martinez’den tepki

Maracana Stadyumu’nda, Arjantin ve Brezilya arasındaki maç öncesi çıkan olaylarda Emiliano Martinez, polis müdahalesine karşı çıkarken kameralara yakalandı.

Arjantinli taraftarlara cop çeken polise Emiliano Martinez’den tepki
22.11.2023
56
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Emiliano Martinez, Arjantinli taraftarlara doğru cop sallayan bir polis memurunun üzerine atlarken, Arjantin’in Brezilya’ya karşı oynadığı Dünya Kupası elemeleri maçı yaşanan olaylarla gölgelendi.

Salı gecesi Arjantin’in Brezilya’yı 1-0 yendiği maç öncesinde Maracana tribünlerinde taraftarlar ve polis arasında çıkan arbede maçın 30 dakika ertelenmesine neden oldu.

Arjantin ve Brezilya taraftarları milli marşlar sırasında kavga etmeye başladıktan sonra, polis memurları düzeni sağlamak amacıyla misafir taraftarlara müdahale etti ve sonuç olarak bazıları kanlar içinde kaldı.

Şok edici sahnelerin ortasında Martinez, takım arkadaşları tarafından zapt edilmeden önce bir polis memurunun elindeki copu tutabilmek için tribünlere doğru sıçradı.

X platformunda yayınlanan bir videoda Aston Villa kalecisi, copunu başının üzerinde tutan bir polis memurunun kolunu tutmaya çalışırken görüldü.

Aston Villa kalecisi başka bir polis memuru tarafından geri itiliyor ve Martinez’i durdurmak için araya giren Arjantinli oyunculara sakin olmaları için yalvardı.

DÜNYA KUPASI’NDA TÖRENE DAMGA VURMUŞTU

Dünya Kupası’nı kazanan Martinez renkli kişiliğiyle tanınıyor ve Arjantin’in geçen yıl Dünya Kupası finalinde Fransa’yı yenmesinin ardından tartışmalı bir kutlama yaparak dikkatleri üzerine çekmişti.

Penaltı atışlarında penaltı kurtaran Martinez, turnuvanın en iyi kalecisi olarak Altın Eldiven ödülünü kazandı ancak kupasını alırken ödülle birlikte müstehcen bir hareket yaptı.

Bunun üzerine FIFA, Arjantinli oyuncunun hareketleri hakkında Disiplin Yönetmeliği’nin 11. maddesi uyarınca saldırgan davranışlar ve adil oyun kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

MESSI’DEN POLİSE ELEŞTİRİ

Öte yandan, maçın ardından Lionel Messi Brezilya polisine sert bir eleştiride bulunarak şunları söyledi:

“[Polisin] insanlara nasıl vurduğunu gördük, Libertadores finalinde de olmuştu. Maçtan çok buna odaklanmışlardı.”

Ballon d’Or ödüllü oyuncu bu ayın başlarında Fluminense’nin Boca Juniors’u yenmesinden önce Maracana’da yaşanan olaylara atıfta bulundu.

Arjantin başlangıçta başlama vuruşu için sahaya dönmeyi reddediyor gibi görünürken CONMEBOL sahaya çıkmaları için 15 dakika süre verdi.

“TRAJEDİ YAŞANABİLİRDİ”

Son dünya şampiyonu, sahaya ancak düzen sağlandıktan sonra dönecekleri konusunda ısrar etti ve soyunma odasında 20 dakikadan fazla zaman geçirdikten sonra bunu yaptı.

Messi “Soyunma odasına gittik çünkü her şeyi sakinleştirmenin en iyi yolu buydu, bir trajedi yaşanabilirdi. Biz bir aileyiz. Durumu daha sakin hale getirmek için oynamaya karar verdik.” dedi.

Arjantinli taraftarlara cop çeken polise Emiliano Martinez’den tepki

velux
ETİKETLER: , , , ,