DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

‘Ata İttifakı’ bir eksikle ilan edildi: Zafer inananların olacak

Dört siyasi partinin oluşturduğu Ata İttifakı, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde ilan edildi. İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise eski MHP Milletvekili Sinan Oğan.

‘Ata İttifakı’ bir eksikle ilan edildi: Zafer inananların olacak
12.03.2023
95
A+
A-

ANKARA – Zafer Partisi, Adalet Partisi Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nin oluşturduğu ‘Ata İttifakı’ Zafer Partisi’nin Genel Merkezi’nde ilan edildi. Daha önce ittifakta yer alacağı açıklanan Doğru Parti ise ittifak duyurusundan dakikalar önce ittifaktan çekilme kararı aldı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Ümit Özdağ’ın Mansur Yavaş’a “cumhurbaşkanı adayı ol” çağrısının ardından ittifak çalışmaları sürecinden çekilmişti.

Çok sayıda partilinin katıldığı törende parti binasının dışına kürsü kuruldu. Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan da Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Sinan Oğan Zafer Partisi’ne gelişinde alkışlar ve bozkurt işaretiyle karşılandı.

‘ATATÜRK ÇİZGİSİNDE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİYLE YOLA ÇIKTIK’

İttifakın ilanı için yapılan toplantının açılışında konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Ülkemiz, anayasa çiğnenmesiyle cumhurbaşkanı tarafından bir seçime götürülüyor. Erdoğan kararname imzalayarak seçimlerin yenileneceğini açıkladı. Bu bir anayasa ihlalidir, anayasa suçudur. 2023 ruhuyla 1923’teki ruhu tazeleyerek yolumuza devam edeceğiz. Türk siyaseti iki kutup arasında ayrıştırılmaya çalışılıyor, iki kutupla siyaset dayatılıyor. Birisinin yanına ülkeyi bölmek isteyen bir siyasi parti, HDP konuluyor. Diğerinin yanına bu ülkeyi bölmek isteyen HÜDAPAR konulmak isteniyor. Ata ittifakında bir araya gelen bizler Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğiyle geleceğe doğru yürümek için yola çıktık. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kaydetti.

Üniter devlet yapısından asla taviz vermeyeceklerini, “soygun ve talan düzenini” durduracaklarını ve hesap soracaklarını söyleyen Özdağ, “Bu süreç kolay bir süreç olmayacak. İçimizde İstiklal harbinin ruhuyla 14 Mayıs’a kadar büyük mücadele vereceğiz. Yüce Allah’tan bize yardımcı olmasını diliyorum. Zafer zafere inananların olacak” dedi.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEK’

Partilerin ittifak protokol metninde ise, “Türkiye Cumhuriyeti, 20 yıllık AKP hükümetleri ile cumhuriyet tarihimizin en ağır krizlerine sürüklenmiştir. AKP hükümetleri milli kimlik ve değerlerimizi, başta Atatürk olmak üzere hedef almış ve nefret söylemi ile silmeye çalışmıştır” denildi. “Tek Adam rejiminde, toplumun aşırı kutuplaştırılması ve hatta düşmanlaşma teşvik edilmiş ve “Milli Birlik” krizi giderek derinleşmiştir” ifadeleri yer alan ittifak protokolünde bir süre daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne devam edileceği, bir süre sonra parlamenter sisteme geçileceği belirtildi.

1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Geçici Koruma Statüsü”’nün iptal edileceğini ve mültecilerin Türkiye’den gönderileceği belirtilen ittifak protokolünde, “Bu bağlamda, 10 yılı aşkın süredir memleketimizde misafir ettiğimiz Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve kaçaklar, ülkelerine geri gönderilmeye başlanacaktır” denildi.

‘İNANCIMIZ TAM’

Protokolü ilk imzalayan Ülkem Partisi Genel Başkanı Neşet Doğan, “Hep beraber ittifakımızı güçlendirip Türkiye’de ses getireceğimize inancımız tamdır. Devletimiz ve milletimiz geleceği belirsiz bir yolda ilerlemeye devam etmektedir. Ya birlik oluruz ya hep birlikte yok oluruz”

Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam ise protokolü imzalamasının ardından “Zafer inananlarındır” dedi. Adalet Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Salih Akgün ise yurt dışında olan partisinin genel başkanı Vecdet Öz’ü temsilen protokolü imzaladı. Protokolü imzalayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, “Böylece mutabakat metnimizi imzaladık. 15 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyeti devletini hem Çankaya köşküne hem de Meclise yollayacağız” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: , , , ,