DOLAR
32,5463
EURO
34,8430
ALTIN
2.435,06
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

“Avukat Can Atalay,ın tutukluluk hali “Anayasaya Aykırı”

“Avukat Can Atalay,ın tutukluluk hali “Anayasaya Aykırı”
14.06.2023
820
A+
A-
Aktur tatil sitesi

“CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun TBMM’de Basın Toplantısı Düzenleyerek Tutuklu Vekil Can Atalay’ın Bir An Önce Görevinin Başına Geçmesini Talep Etti.”

TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenen Uzun yaptığı açıklamada;

“Bildiğiniz üzere 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılmış ve halkımız vekillerini seçmiş, seçilen vekiller de Türkiye Büyük Millet Meclisinde geçtiğimiz günlerde yemin ederek görevlerine başlamışlardır.

Ancak millet tarafından seçildiği, Milletvekili seçilmesinde bir engelin olmadığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenip ilan edildiği, kendisine seçim kurulunca mazbatası verildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisinde İsmi okunarak yemine çağırıldığı, meclis binasında odası da tahsis edildiği halde ne yazık ki Hatay Milletvekili Avukat Can Atalay, tutukluluk hali sonlandırılıp serbest bırakılmadığı için meclise gelememiş ve yemin ederek görevine başlayamamıştır.

“Anayasaya Aykırı”

Anayasamıza göre, tutuklu bulunan bir kişinin milletvekili seçilmesi halinde derhal serbest bırakılması, yeminini yaparak meclis çalışmalarına katılmasının sağlanması bir zorunluluk olduğu halde bu yapılmamış ve Can Atalay hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü bulunmamasına rağmen salıverilmemiş ve hukuka aykırı şekilde cezaevinde tutulmaya devam edilmektedir.

Bizler daha geçen hafta, hukukun üstünlüğüne ve anayasaya sadakatten ayrılmayacağımıza dair büyük Türk Milleti önünde namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş insanlarız.

Bizim bu hukuksuzluğa sessiz kalmamız asla düşünülemez.

“Numan Kurtulmuş, Hukukun Üstünlüğüne ve Anayasaya Sadakatten Ayrılmayacağına  Dair Büyük Türk Milleti Önününde And İçti. Bu Yemine Sadık Kalmalı.”

Aynı yemini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı da yaptı ve Hukukun üstünlüğüne, Anayasaya sadakatten ayrılmayacağına dair Büyük Türk Milleti önünde namusu ve şerefi üzerine and içti.

Şimdi sizler aracılığı ile kamuoyu önünde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı sayın Numan Kurtulmuş’a seslenmek istiyorum.

Sayın Başkan;

Büyük Türk Milleti önünde Namusunuz ve şerefiniz üzerine ettiğiniz yemine sadık kalarak;

Haksız ve hukuka aykırı olarak halen cezaevinde tutulmakta bulunan ve başkanı olduğunuz meclisin bir üyesi olan ve Hatay halkının vekil kıldığı 28. Dönem Hatay Milletvekili Can Atalay’ın meclisimize dönmesini ve yemin ederek görevine başlamasının sağlanmasını sizden; bir hukukçu, bir avukat olmanın bana verdiği hassasiyet yanında, hukukun üstünlüğüne, Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma dair Büyük Türk Milleti önünde yaptığım yeminin bir gereği olarak talep ediyor  ve sizi bu konuda gerekli işlemleri yaparak üyenizi meclise getirmenizi, yemin ederek görevine başlatılmasını sağlamanızı bekliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Aktur tatil sitesi