DOLAR
32,6000
EURO
34,8429
ALTIN
2.494,51
BIST
9.535,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

“Ayinesi İŞTİR Kişinin, LAFA BAKILMAZ”

velux

“Ziya Paşa’nın “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” ve “Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” sözlerinde olduğu gibi yöneticiyi öne çıkaran faktör, laf değil icraattır. Yani az laf, çok iş demektir.

Biz önce lafa sonra icraata bakalım…

Bodrum’un 50 yıllık firması Kortan Restaurant, geçtiğimiz aylarda tahliye edildi. Neydi tahliye edilmesindeki gerekçeler.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras o günlerde bir açıklama yapıyor, bakın neler söylüyor ;

“Kortan’ın en son 2015’te bir yıllık bir kontratı vardı. 2016’da bitmişti ve hiçbir şekilde yenilenmeyen bir kontrat vardı.”

“Yenilenmemesinin sebebi de, onların belediyeye olan geçmiş borçları.”

“Biliyorsunuz Belediye mülklerinin ihale ile kiraya verilmesi gerekiyor. Encümen kararı ile uzatılması usulsüz. Daha önce bu şekilde yapılmış. Biz de tahliyelerimizi yapalım ondan sonra ihaleyi yapalım dedik.”

“Arkadaşlar orada hak iddia ediyorlar. Çünkü belediyenin mülkünde yapı kayıt belgesi almışlar. Önünde hazineye ait iskele var. Belediyeden kiraladığı dükkanın önündeki iskele. Belediye ile kiracılık ilişkisi bittikten sonra orada bir hak iddia etmesi çok zorlama olur.”

“Böyle bir şeye imkan olabilir mi? Biz bunlara izin veremeyiz.”

“Belediye mülkleri üzerinden bu şekilde istismara izin veremem. O yüzden bunları söylüyorlar. Bizim duruşumuz kararlılığımız kesin”

Bu olay böyle olduysa gerçekten, “başkan gereğini yapmış” demeli, lakin başkanın söylediklerine farklı bir olayla bakalım.

Dedim ya başta, önce lafa bakalım diye laf gayet net “Belediyenin mülkünde yapı kayıt belgesi almışlar.” ( Ahmet Aras )

Vay uyanıklar vay, sizi gidi kurnazlar sizi

“Belediye mülkleri üzerinden bu şekilde istismara izin veremem.” ( Ahmet Aras )

Aslında bunlar dayaklık ya, neyse…

Lafa baktık sıra icraata geldi. Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın buna benzer bir konudaki icraatı neymiş, yazalım, duymayan kalmasın.

Duyduk duymadık demeyin eyy ahali…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, aslen belediye mülklerinde kiracıdır. Denize sıfır, Kefi Yelken olarak işletilen Yahşi Mahallesi Yalı Caddesi No:98/A Bodrum  adresinde bulunan taşınmaz 2013 yılında zamanın Ortakent Belediyesi tarafından encümen kararıyla kendisine verilmiş.

"Ayinesi İŞTİR Kişinin, LAFA BAKILMAZ"

“Biliyorsunuz Belediye mülklerinin ihale ile kiraya verilmesi gerekiyor. Encümen kararı ile uzatılması usulsüz.” (Ahmet Aras )

Bu sözleri söyleyen Ahmet Aras 2013’te kendisi de usulsüz yöntemlerle kiralama yapmış ve usulsüz yöntemlerle kira süresi uzatılmış.

Daha dur daha dur…

Soruyorum Ahmet Aras’a belediye başkanı olduğun gün belediye mülkünden dolayı kira borcun ne kadardı, borcunu hangi tarihte ödedin?

Kirayı hiç sormuyorum, 2019 yılında 2 bin 650 Türk lirası şimdilerde belki 3 bin Türk lirasını bulmuştur. Kısaca bedavadan ucuz.

Ve devam edelim…

Kiralan yerde genişlemeler yaparak dolgu alanına kaçak sundurma yapmakta neyin nesi. Şimdi bu icraatlarla kıyılarımıza nasıl sahip çıkacaksınız?

Festivaller, organizasyonlar falanlar filanlar, sıra onları da yazmaya gelecek acelem yok.

"Ayinesi İŞTİR Kişinin, LAFA BAKILMAZ"

Bu yer kaçaktır

Ahmet Aras Başkan olduktan sonra kendisine bir ortak alıyor. Mayıs 2019 tarihinde, merak mı ettiniz kim diye bekleyin azıcık.

Sorum şu olacak; kira sözleşmenizde kendinize ortak alabileceğinizi gösteren bir madde var mı? Yok elbette, şimdi çok bilenler diyecek ki “adam şirketine ortak almış, ne sakıncası var?” Evet, sizlere katılıyorum, şirket olsa belki bende önemsemezdim.

Ahmet Aras adlı şahıs firması kendisine adi ortaklık kuruyor…

Kiminle kuruyor ? Belediye Başkanı olmadan ve olduktan sonra Engelliler Tenis Turnuvası düzenledikleri eski bir arkadaşıyla.

Bu Şahıs Aydın Gönülalan’dır.

Firma Ahmet Aras – Aydın Gönülalan Adi Ortaklığı Bodrum Vergi Dairesi Vergi No : 0101444458 halen aktif bir mükelleftir.

Yani Ahmet Aras’ın kiracılığı Kasım 2019 yılında bitmesine rağmen kiraladığı alanı terk etmemesi düşündürücüdür.

Koca Belediye Başkanı bunu yapar mı? Yapmış işte. Kira sözleşmesi bittikten sonra her kiracıya yazılan ecrimisil kendisine de yazılıp, belediye muhasebe kayıtlarına girmiş midir? Hiç sanmam. Diğer kiracılar gibi tahliye taahhütnamesi vermiş midir? Hiç sanmam.

"Ayinesi İŞTİR Kişinin, LAFA BAKILMAZ"

Yani; Ahmet Aras Bodrum Belediyesi Mülkünde İşgalcidir.

“Bal tutan parmağını yalar, herkes yapıyor.” diyeceksiniz içinizden, keşke parmaktaki bal yalansa, kovanı sırtlayıp götürmeye çalışıyorlar.

Ahmet Aras’ın ortağı Aydın Gönülalan “İmar Barışı”ndan yararlanarak “Yapı Kayıt Belgesi” alıyor, bir tanede değil, tam dört adet ve devlete ödemesini de yapıyor.

Akla bak sen 2019 da ortak olacaksın, 2017 Aralık Ayından önce “burayı ben yaptım” diyeceksin, bu akıl pes dedirtir adama.

Belediye mülküne çökmeye çalışan Ahmet Aras Aydın Gönülalan Ortaklığı vakit geçirmeden, kanuni süreleri dolmadan bu mülklerin arsasını almak için ilgili bakanlığa başvuruda bulunuyor.

Yaklaşık 800 metrekare arsa, “dört adet Yapı Kayıt” ve arsanın kendilerine satışını bekliyorlar.

Merak ettim bunca paranın kaynağını…

Yeri yapan Ortakent Belediyesi. Yani bina belediyenin, arsa ise kamu malı, üst parsel yeşil alan terkidir.

Ya dolgu alanına yapılan sundurmaya sahip çıkmak neyin nesi,.

Çıkacak sonuç yalan beyanda bulunmak, yalan beyanda bulunan kim Ahmet Aras’ın ortağı. Diyecek ki Ahmet Aras “benim bu işlerden haberim yok.”

Bu olaydan haberiniz yok ise Sayın Ahmet Aras, ortağına sahip çıkamayan, Bodrum’a nasıl sahip çıkacak.

Bakalım Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu konuda nasıl bir işlem yapacak.

Kortan Restaurant, kiraladığı değil, başka bir parsel için yapı kayıt almıştı. Alma garibin ahını…

Devam edecek….

Vesselam…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları