DOLAR
32,5710
EURO
35,0102
ALTIN
2.428,15
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Bayramı gökyüzünde karşıladılar

Ramazan Bayramı tatilini Kapadokya’da değerlendirmek isteyen yerli turistler, bölgede gün doğumu vaktinde düzenlenen sıcak hava balon turuna katılarak güneşin doğuşunu gökyüzünden izledi.

Bayramı gökyüzünde karşıladılar
23.04.2023
265
A+
A-
Aktur tatil sitesi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Kapadokya’da okulların 17 Nisan’da ara tatile girmesi ve Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Tatil için ülkenin farklı şehirlerinden Nevşehir’e gelen yerli konuklar, Göreme beldesinde sabahın ilk ışıklarıyla peş peşe gökyüzüne yükselen balonlara binerek, doğal ve tarihi güzellikleri kuşbakışı izledi.

Balon turuna katılanlardan Burhan Karabağ, İzmir’den bayram tatili için bölgeye geldiklerini, bir süredir planladıkları sıcak hava balon turuna ailesiyle katılmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Bayramı gökyüzünde karşılıyoruz. Bayram, ülkemize ve milletimize mutluluk getirsin. İnşallah yeni felaketler yaşamayız” dedi.

Deniz Karabağ ise “Burası ülkemizin çok güzel yerlerinden biri. Bu doğal güzelliklere sahip çıkmalıyız. Balon turuna katılmaktan dolayı çok mutluyuz, heyecanlıyız” diye konuştu.

Sıcak hava balon pilotu Kemal Kaya da yerli ve yabancı konuklarla Kapadokya semalarında süzülmenin keyfini yaşadıklarını anlattı.

Ailesiyle Antalya’dan gelen Kahraman Serçe ise balonlarla renklenen manzaraya şahit olmak için bayram tatilinde Kapadokya’yı tercih ettiğini, ortaya çıkan görsel şölene hayran kaldığını dile getirdi.

Kapadokya semalarında rengarenk görüntü oluşturan sıcak hava balonları 45 dakika boyunca peribacaları üzerinde süzüldü.

Yerli turistlerden bir kısmı balon sepetinden bölgeyi havadan izlerken, bazıları da atlı ve arazi araçlarıyla düzenlenen turlara katılarak manzaranın keyfini çıkardı.

Konuklar, turların mola noktalarında balon ve peribacalarının oluşturduğu manzarada fotoğraf çektirdi. (AA)

ETİKETLER: , ,