DOLAR
32,5655
EURO
34,9880
ALTIN
2.431,02
BIST
9.767,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Cennet Koy, Cengiz Koy Olsun!

Cennet Koy, Cengiz Koy Olsun!

Cennet Koyu’nda Cengiz A.Ş ‘nin gerçekleştirmeyi planladığı projenin yapı ruhsatı, Kırkını çıkarma” dan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından iptal edilmişti.

Sorduk, “Helaldi haram mı oldu?” diye

Başkan Aras yanıtladı; “Anayasanın Üstünlüğü Açısından İptal Ettim” dedi.

Aras’ın geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği basın toplantısında anlattıkları, tek tek başına geliyor.

Cengiz İnşaat’ın idari yargıya gidebileceğini, hatta kendi hakkında dahi suç duyurusunda bulunulabileceğini, ifade etmişti.

Cengiz inşaat’ın henüz idari yargıya gittiğine dair bir bilgi bulunmamakta. Fakat alelacele, hafta başı akşamı yaptığı basın açıklaması ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Ve dün birkaç yayın organın da   “ Cengiz’den, Aras İçin Suç Duyurusu! ” başlığı ile; Ahmet Aras hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve savcılığın İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni talebinde bulunulduğu haberi yayınlandı.

Yapı ruhsatı hızında soruşturma izni talebi…

Sanırım, Cengiz İnşaat’ın adı geçince işlemler her yerde jet hızıyla yapılıyor. Jet hızıyla yapı ruhsatı, jet hızıyla inşaat başlıyor, jet hızıyla döküm alanları kiralanıyor, jet hızıyla yapı ruhsatı iptal ediliyor, jet hızıyla suç duyuru ve soruşturma izni talebi isteniyor.

Ancak yapı ruhsatı iptali için yürütmeyi durdurma talebiyle, idari yargıya gidilmiyor.

Bu olup biten şöyle okunmalı derim;

Bodrum halkına, karşınızda büyük bir güç var sesinizi çıkarmadan uslu uslu oturun demek isteniyor.

Siz ne dersiniz…

Bu olaylar olup biterken Bodrum Belediye Başkanı izinli, Halk Süt dağıtımı yapıyor. Takdir ettim, izinde dahi çalışıyor.

Endişelerimi dile getirmeden yapamayacağım…

Bodrum Belediyesi Soralım…

Bu yapı ruhsatı gerçekten iptal edildi mi ?

İptal işlemi yapıldıysa hangi tarih, karar ve yazıyla yapıldı , yazının dağıtımı nerelere yapıldı?

Yapı Ruhsatı verilen alanda, yapı tatil zaptı düzenlendi mi ( mühürlendi mi) ?

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’ne soralım…

Cengiz İnşaat ve veya yan kuruluşları, taşeron firmaları tarafından Göl Mahallesi 228 Ada 7 Parsel de hafriyat dökmek için kiralama talepleri var mı ?

Göl Mahallesi 228 Ada 7 Parsel le ilgili kiralama talepleri var ise, bu parsele bağlanan kadastral veya imar yolu var mıdır?

Göl Mahallesi 245  Ada 70 ve 79  Parsellerde bir kiralama yada işgal söz konusu mudur? Hafriyat dökümü için bu alanlar yol olarak kullanılacak mıdır?

Göl Mahallesi 245  Ada 70 ve 79  bu alanlar  “MERA ALANI” mıdır ?

Bodrum Tapu Müdürlüğüne soralım…

Cengiz İnşaatın “benim” dediği parseller hakkında mahkeme tarafından konulmuş şerh var mı yok mu? Tapu kayıtlarında geçmiş yıllarda alınan mahkeme kararları mevcut mu değil mi?

Yukarıda sıraladığım konuları aydınlatacak yetkililer belli, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi Bodrum Halkını aydınlatmalıdır.

Elimizde kalan “ Cengiz’den, Aras İçin Suç Duyurusu! ” evet bu sorunun yanıtını kim verecek. Bu bilgi doğruysa, bakanlık bir karar vermeden kim ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldı?

Cengiz İnşaat, Suç duyurusunu Bodrum Cumhuriyet Savcılığına yaptığını var sayarsak, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ortada dolaşan bilgi kirliliğini önlemek için, Bodrum Halkını aydınlatmalıdır.

İşin esası; yarın ben başka bir konuda Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunsam, bu kadar hızlı ilgili bakanlık yazışması yapılır mı?

Bodrum Halkı idari yargıda açılacak yürütmeyi durdurma ve ruhsat iptalinin iptali davasını yakinen izlemelidir. Dava nasıl açılmış, belediye ne demiş, mahkeme neye karar vermiş?

Bu topraklar ancak, uğruna ölümü göze alanlarla, ölenlere helaldir.

Millete küfredenlere değil.

Vesselam…

Cengiz İnşaata verilen yapı ruhsatında imzası olanlar , anayasanın üstünlüğüne karşı çıkarak anayasal suç işlemişlerdir. İstifa etmeyecekler mi?

Yazarın Diğer Yazıları