DOLAR
32,5206
EURO
34,7471
ALTIN
2.497,08
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Dilara Koçak’tan sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme için 10 öneri

Beslenme uzmanı, sürdürülebilir yaşam aktivisti Dilara Koçak, “Sürdürülebilir diyetler, hem şimdi hem gelecek için gıda güvenliği ve sağlıklı yaşama katkı sağlıyor, ekosistemimizin korunmasına da destek oluyor” dedi. Koçak, önerilerini madde madde anlattı.

Dilara Koçak’tan sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme için 10 öneri
A+
A-
polat-galle

Alternatif beslenme şekilleri her gün daha da popüler hale geliyor. Beslenme uzmanı, sürdürülebilir yaşam aktivisti Dilara Koçak ile bir araya gelerek sağlıklı sofraların nasıl kurulacağından sofradakilerin tüketimine dikkat edilmesi gereken besinlere kadar sağlıklı beslenme için 10 önemli öneri paylaştı.

Koçak, yeni bir yıla giriş yaparken edinilecek sağlıklı beslenme alışkanlığının bütün bir yılı rahat ve keyifli bir şekilde geçirmek için çok değerli katkılar sunacağını aktararak, toplumda sağlıklı beslenmeye yönelik talebin git gide arttığını belirtti.

Koçak, sağlıklı ve bir iyi yaşam için “sürdürülebilirlik” kriterinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Sürdürülebilir diyetler, hem şimdi hem gelecek için gıda güvenliği ve sağlıklı yaşama katkı sağlıyor, ekosistemimizin korunmasına da destek oluyor” ifadelerini kullandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME VE İYİ YAŞAM İÇİN 10 ÖNERİ

Koçak önerilerini şöyle sıraladı:

  • Yeşil Akdeniz diyeti ile zeytinyağı tüketin.
  • Mevsimine uygun, yerel ve coğrafi işaretli ürünler tercih edin.
  • Sağlığa faydası ile öne çıkmaya başlayan mor domates, siyah Taşköprü sarımsağı gibi ürünleri tüketin.
  • Balık seçimlerinizde sürdürülebilir, doğru boy kriteri ile avlanmış, mevsimsel balıkları tercih edin.
  • Organik ürünler seçin ama gıda okuryazarlığı ile ne tükettiğinize mutlaka dikkat edin. Ürünlerin tabağa gelene kadar süren yolculuğuna önem verin.
  • Moktaillere yönelin. Smoothie ve çaylar iyi bir tercih olabilir.
  • Filizlendirilmiş mercimek, nohut, maş fasulyesi gibi bakliyatlara öğünlerinizde yer verin.
  • Baklagil makarnalarının undan yapılanlara göre daha sağlıklı olduğunu unutmayın.
  • Rafine şeker yerine hurma püresi kullanın.
  • Bitkisel beslenmeyi tercih ediyorsanız yeterince besin içeriği almak için yüksek vegan ürünler tercih edin. Hayvansal yerine bitkisel sütleri tercih edebilirsiniz.