DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Diyabet gelecek otuz yılda agresifleşecek

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, dünya çapında diyabetle yaşayan yetişkin sayısının 2050 yılına kadar iki kat artacağı tahmin ediliyor. Yeni tahminlere göre 2021’de 529 milyon olan diyabet hastası sayısının 2050’de 1.3 milyarın üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Diyabet gelecek otuz yılda agresifleşecek
30.06.2023
386
A+
A-

Önümüzdeki 30 yıl içinde ise hiçbir ülkenin diyabet oranında düşüş beklenmiyor. Bulgular The Lancet ve The Lancet Diabetes & Endocrinology dergilerinde yayımlandı.

Uzmanlar, diyabetin dünya çapında çoğu hastalığı geride bırakarak insanlar ve sağlık sistemleri için önemli bir tehdit oluşturduğunu söyleyerek verilerin endişe verici olduğunu söyledi.

9.8 MİLYAR ÖNGÖRÜSÜ

New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nden Doktor Shivani Agarwal konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Diyabet, zamanımızın en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olmaya devam ediyor ve önümüzdeki otuz yılda her ülkede, yaş grubunda ve cinsiyette agresif bir şekilde büyüyecek ve dünya çapındaki sağlık sistemleri için ciddi bir zorluk teşkil edecek” ifadelerini kullandı.

BM’nin, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık 9.8 milyar olacağı tahmini ise o zamana kadar yedi veya sekiz kişiden birinin diyabetle tanışacağını gösteriyor.

TİP 2 ÖNLENEBİLİR

Azınlık etnik gruplarının yaşadığı yapısal ırkçılığın ve “coğrafi eşitsizliğin” dünya çapında diyabet, hastalık, hastalık ve ölüm oranlarını hızlandırdığını söyleyen araştırma yazarları şunları yazdı: “Diyabet vakalarının çoğunu oluşturan tip 2 diyabet, büyük ölçüde önlenebilir ve bazı durumlarda, hastalık seyrinde erken teşhis edilip yönetilirse potansiyel olarak geri döndürülebilir. Bununla birlikte, tüm kanıtlar, başta birden fazla faktörün neden olduğu obezitedeki artış nedeniyle diyabet yaygınlığının dünya çapında arttığını gösteriyor.”

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: ,