DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

“Geleceği inşa edecek yegane varlıklar çocuklarımızdır”

“Geleceği inşa edecek yegane varlıklar çocuklarımızdır”
A+
A-
polat-galle

Hüseyin Özgül Çocuk Kütüphanesi, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla Peksimet halkının hizmetine sunuldu.

Dereköy’deki Peksimet Çocuk Kütüphanesi’nin yapımında büyük emeği geçen, çocuklara ve eğitime verdiği destekle tanınan sanatçı Hüseyin Özgül’ün adının verildiği kütüphane açılışına çok sayıda çocuk ve veli katıldı. 

“Geleceği inşa edecek yegane varlıklar çocuklarımızdır”

Kurdele kesimi öncesi konuşma yapan Kaymakam Bilgehan Bayar kütüphaneyi çok beğendiğini ve çocukluğunda böyle fırsatlar bulduğunda her zaman değerlendirmeye çalıştığını aktardı. Bayar konuşmasının devamında, ”Kitap okuyup kendimizi geliştireceğiz, hayatı öğreneceğiz. Çünkü geleceği inşa edecek yegane varlıklar bizim çocuklarımız, gençlerimiz, sizlersiniz. Okumak sadece örgün öğretim değil, bunun dışında da okuyup hayatı öğreneceğiz. Güncel yayınları takip etmemiz gerekiyor. Bunun da çok önemli kaynağı kütüphaneler” dedi.

“Haklarımızı bilmek, dünyayla buluşmak için okuyacağız”

Bayar’ın ardından konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2019 Mart ayında Peksimet Çocuk Kütüphanesi’nde yaptıkları bir toplantının ardından burayı geliştirme kararı aldıklarını ve Hüseyin Özgül’ün adımını attığı bu projeyi daha ileriye taşıma sözü verdiklerini belirtti. Aras, sözlerine şöyle devam etti: ”Bugün bir de Dünya Çocuk Hakları Günü. Biliyor musunuz haklarınızı çocuklar? Nasıl insan hakları varsa, sokaktaki kedi, köpeğin hakları varsa, nasıl dağdaki bir ağacın hakkı varsa çocukların da hakları var. Sizler de haklarınızı bilmelisiniz. Bunu bilmek için de okuyacağız. Okumak bizi geliştirir, dünyayla buluşturur.  O yüzden okumayı lütfen birincil hedefinize koyun.”

Kadınlar ve çocuklarla ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirileceğini ve her zaman destek olacaklarını belirten Aras, sözlerini şöyle noktaladı: “Burada tabi ki sevgili dostumuz, kardeşimiz Hüseyin Özgül’ü de anmadan geçemeyeceğiz. Onun hem Bodrum’un kültürüne hem de ekonomi hayatına o güzel kabaklarıyla önemli bir imza attığını söyleyebiliriz. Emekçi kadınlarımıza bizlere güç verdikleri için, annelerimize çocuklarını eğitip geleceğe hazırladıkları için, çocuklarımıza da güler yüzleriyle bize enerji verdikleri için teşekkür ediyoruz”

Açılışta, Halk Tv’de yayınlanan ”Görkemli Hatıralar” adlı programın yapımcısı ve yazar Serhan Asker de yer aldı. Asker, Ahmet Aras ve Bodrum Belediyesi’ne başarı dileklerini iletti.

Aktur tatil sitesi