DOLAR
32,3645
EURO
34,9594
ALTIN
2.324,26
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bodrum’da Konaklama İçin Tercih Edebileceğiniz En Güzel Tatil Beldeleri

Türkiye’nin en canlı turkuaz sahiline ev sahipliği yapan Bodrum, dünyanın dört bir yanından turistleri çekmeye devam ediyor.

Bodrum’da Konaklama İçin Tercih Edebileceğiniz En Güzel Tatil Beldeleri
A+
A-
polat-galle

Türkiye’nin en canlı turkuaz sahiline ev sahipliği yapan Bodrum, dünyanın dört bir yanından turistleri çekmeye devam ediyor. Bir zamanlar Halikarnas antik kenti olan Bodrum, Osmanlı’nın sonlarında basit bir balıkçı köyüne dönüşmüştü, ancak 20. yüzyılın ortalarında turizmin devreye girmesiyle her şey değişti.

Şimdi yaz aylarında, bu kasaba güneş ve deniz tatili için Türkiye’de ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri ve dünyanın her yerinden turistlerin Bodrum’un cazibesini içinize çekmesiyle enerjiyle dolup taşıyor. Ege kıyılarında, özellikle İngiliz gezginler arasında popüler olan güzel bir bölgedir. Birçoğu, sahilde bir tatil için Türkiye’nin en iyi parçasının burası olduğunu düşünüyor. Gitmeden önce, Bodrum’da kalacak en iyi bölgeyi bulmak için birkaç Bodrum mahallesi arasından seçim yapmanız gerekecek.

Bodrum’da Nerede Kalınır ?

Bodrum’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek çok fazla yer var. Bunların hemen hepsi ailece plaj tatili için uygun. Tabii kültür gezisi için de Bodrum’u ziyaret ediyorsanız, merkeze çok uzak olmadığınızdan da emin olun deriz.

1. BODRUM MERKEZ

BODRUM MERKEZ

Gece hayatı arayan turistler için en iyi bölge Bodrum şehir merkezidir. Bodrum şehir merkezi eğlenceli mağazalar, kafeler, barlar ve restoranların yanı sıra hareketli bir gece hayatı ortamıyla doludur. En yakın plaj Bardakçı Koyu, ilçe merkezine sadece birkaç dakika uzaklıktadır.

Ayrıca, Bodrum Yat Limanı’na bakan 15. yüzyıldan kalma bir kale olan Bodrum Kalesi de dahil olmak üzere kültürel ve tarihi açıdan ilgi çekici birçok yer vardır. Kalede gemi enkazı eserlerinin sergilendiği bir müze olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi de bulunmaktadır. Halikarnas Mozolesi, Bodrum şehir merkezine yakın bir başka tarihi mekandır ve M.Ö. 350 yılına kadar uzanır.

Bodrum Merkez, Türkiye’nin en popüler sahil destinasyonlarından biri haline gelen küçük bir tarihi alandır. Gür yeşillikleri, bembeyaz binaları ve büyüleyici minareleriyle bu küçük kasabayı keşfettiğinizde başka bir dünyaya adım atacaksınız.

Ancak bu alan tamamen mimari ve tarih değildir. Geceleri burası popüler bir gece kulübü ve bar alanıdır ve içinde günlerce kaybolabileceğiniz labirent benzeri bir pazarı vardır. Bu bölge yıllardır Türk gezginler arasında popülerdir ve yabancı gezginler arasında da popüler olmaya başlamıştır. Daha detaylı Bodrum konaklama rehberi için https://gezilecekyerler-listesi.com/ adlı siteye de göz atmayı düşünebilirsiniz.

Bodrum kasabası ayrıca, muhteşem yemeklerden tarihe ve birçok yerel lezzete kadar her şeyi arayan gezginler için Bodrum’da kalınacak en havalı yerlerden bazılarını içerir.

2. GÜMBET

GÜMBET

Bodrum merkezinin dışında, Gümbet Bodrum, Bodrum Yarımadası’nın en hareketli bölgesidir. Sahil tatil beldeleri ile tanınan Gümbet, Bodrum’a sadece üç kilometre uzaklıktadır ve bu da ulaşımı kolaylaştırır. Gümbet limanı, sahil boyunca yakınlardaki koyları ve plajları keşfetmek için günübirlik geziler için tekneye binmek için popüler bir yerdir.

Gümbet’te ayrıca birçok restoranın yanı sıra gece kulüpleri ve diskolar vardır ve bu da ona yarımadadaki en iyi gece hayatı mekanlarından bazılarına sahip olmasıyla ün kazandırır. Aile dostu gezginler için Gümbet’te bir su parkı bulunmaktadır.

Gümbet’te yapılacak en güzel şeyler ise ;

Bir grup arkadaşla geceleri bara atlamaya gidin, Sahilde rahatlayın ve ışınları ve rahat ortamı içinize çekin, Şnorkelli yüzmeye, yüzmeye, sörf yapmaya gidin veya sevdiğiniz diğer su sporlarını yapın, Okyanusa bakan içecekler için yerel Marina barlarını ziyaret edin, İndirimli hediyelik eşyalar ve insanları izlemek için yerel pazara gidin.

3. TURGUTREİS

Bodrum ilçesine yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Turgutreis Bodrum, yarımadanın ikinci büyük ilçesidir. 20.000’den az sakiniyle metropol değil, ancak biraz akşam aktivitesi isteyen ancak gece boyunca dans etmek veya geç saatlere kadar pub hoplamak istemeyen turistler için güzel bir “orta yol” temsil ediyor.

Adadan atlamak isteyenler için, Yunanistan’ın Kos adasına bir saatten kısa sürede giden bir feribota binebilirsiniz. Ayrıca, engebeli kıyı şeridi boyunca bir günlük gezi düzenleyerek, birkaç koy ve körfezin yanı sıra etkileyici kıyı dağlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Turgutreis, popüler bir tatil beldesi ve Bodrum yarımadasının en büyük ikinci ilçesidir. Tesis, Bodrum yarımadasının güneybatı ucunda yer almaktadır. Tatil beldesinde konaklama ve alışveriş olanakları oldukça gelişmiştir. Ayrıca Bodrum’un en büyük yat marinalarından biri de Turgutreis’te bulunmakta ve D-Marin Turgutreis olarak adlandırılmaktadır.

Turgutreis daha çok Bodrum’un kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin ve daha serin yerleri tercih edenlerin favori tatil noktalarından biridir. Turgutreis plajları, batı rüzgarlarına açık olması nedeniyle en sıcak yaz aylarında bile nispeten rüzgarlıdır. Bodrum’da nerede kalınır ? Sorusuna sessiz ve sakin bir cevap arıyorsanız, burası aradığınız yer olabilir.

4. ORTAKENT

ORTAKENT

Bodrum’dan yaklaşık 20 dakika içeride bulunan Ortakent’te gezginlerin Bodrum’a görmeye geldiği plajların hiçbiri yok. Ancak merkezi konumu, tüm Bodrum Yarımadasını keşfetmek ve belki de tatilinin her gününde farklı bir kumsalın tadını çıkarmak isteyenler için iyi bir seçimdir.

Ortakent’teki en iyi cazibe, 23 su kaydırağı, tembel nehir, dalga havuzu ve çok daha fazlası ile büyük bir su parkı olan Bodrum Aqua Park’tır. Ortakent’te kalmasanız bile çocuklarla Bodrum’a geliyorsanız su parkına mutlaka göz atmalısınız!

5. BİTEZ

BİTEZ

Bitez, Bodrum Şehir Merkezi’ne yakın ama biraz huzur ve sessizliğin tadını çıkarabileceğiniz kadar uzakta. Yine de bu bölgede harika restoranlar, kafeler ve dükkanlar var, çocuklar ve sörf ve yelken gibi su sporlarını seven insanlar için mükemmel olan güzel bir plajın etrafında toplanmış. Konaklama seçenekleri inanılmaz derecede çeşitli olduğundan, burası bütçeyle Bodrum’da kalınabilecek en iyi bölgelerden biridir. Ne kadar para harcamak isterseniz isteyin, Bitez’de çok çeşitli seçenekler bulacaksınız. Ayrıca, bu bölgenin daha yoğun bölümleri için mükemmel bir panzehir olan rahat ve dinlendirici bir havası vardır.

Bodrum’daki halk plajı fazlasıyla yeterli olsa da, biraz gezmek isterseniz, birkaç kilometre içinde bazı seçkin plajlara rastlarsınız. Mavi Bayraklı Bitez Plajı, batıya kısa bir mesafededir ve küçük çocuklu aileler için tüm yarımadanın en iyilerinden biri olarak kabul edilir.

Doğuda uzun bir burun tarafından korunan Bitez Plajı, çakıllı kum (parmak arası terlik getirin) ve geniş bir sığ, ılık ve şeffaf su yayılımına sahip tarak şeklinde bir koy.

Ve Bodrum’un çevresindeki tüm turistik plajlar gibi, körfez restoranlarla çevrilidir ve bunların çoğu şezlongları bir veya iki içki dahil veya bir yemek fiyatına ücretsiz olarak kiralar. Ancak tüm bu işlere rağmen, burun çevresi Gümbet ve Bodrum’a göre çok daha sakindir.

6. YALIKAVAK

YALIKAVAK

Yalıkavak, rahat plaj havası nedeniyle İngiliz gurbetçiler arasında popülerdir. Yavaş yavaş daha popüler hale gelen küçük bir alandır, ancak yine de her fiyat noktasında çok sayıda konaklama seçeneği ile lüks ve düşük bütçeli gezginler için harikadır. Bu nedenle, bütçenize göre Bodrum’da nerede kalacağınıza karar verirseniz iyi bir seçimdir.

Bölgenin Güzel bir plajı, muhteşem yemekleri olan harika restoranları, tarihi bir merkezi ve birkaç içki içip güneşin batışını seyredebileceğiniz yeni bir yat limanı vardır. Bodrum’da nerede kalınır? Sorusuna cevap olabilecek en romantik bölgelerden biridir.

Bodrum Ev Emlak