DOLAR
32,5564
EURO
34,8514
ALTIN
2.437,32
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

Gündoğan Çetili’deki BESA inşaatları için ÇED toplantısı yapılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2017 yılında inşaatına başlanan 365 villa ve 80 odalı oteli içeren inşaatın yapıldığı araziye ÇED raporu alınmadan ruhsat verildiği ortaya çıktı.

Gündoğan Çetili’deki BESA inşaatları için ÇED toplantısı yapılacak
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçen yıl denizden ve havadan inceleyerek kaçak bölümlerinin yıkılması kararı verdiği inşaat ile  ilgili ÇED raporu gerekli değildir kararının iptalinin ardından ÇED raporu alma zorunluluğunun getirildiği belirten çevreci ve hukukçu Mehmet Çilsal “Hukuk ve çevre katliamı skandalının yaşandığı bölgede ÇED gereklidir kararı nihayet alınabildi. Doğal güzellikleri ile ünlü ve Akdeniz foklarının barınma alanı olan bu yerde kendilerininde itiraf ettiği çok aşırı yapılaşmaya gittiler. Gözgöre göre yaptılar. Şimdi ise yeni bir ÇED süreci başlatıldı. Başta yapılması gereken sonda yapılmaya başlandı” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi’nde 2017 yılında BESA Marin Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yapımına başlanan ve 365 villa ile 80 odalı bir otelin yer aldığı The Bo Viera Turistik Tesisleri Projesi’nde ÇED raporu alınmadığı ortaya çıktı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KURUM İNCELEME YAPMIŞTI

Geçen yılın Ağustos ayında denizden ve karadan inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatı ile yapılan incelemede aşırı yapılaşma olduğu belirlenmiş ve şirket kaçak bölümleri yıkarak projeye uygun hale getirmeye başlamıştı.

ÇED RAPORU ALINMASI İLE İLGİLİ KARAR VE AÇIKLAMA

Muğla’nın Gündoğan ilçesinde aşırı yapılaşma nedeni ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müdahalesi ile bir bölümü yıkılan Besa Marin Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan The Bo Viera projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı açıklandı .Söz Konusu projeye ilişkin halkın proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince 18 Aralık 2020  tarihinde halkın katılım toplantısının düzenleneceği açıklandı. ÇED başvuru dosyasının incelemek isteyenlerin Bakanlık Merkezi’nde veya Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek  zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında  bakanlığa veya valililiği görüşlerini bildirebilecekleri açıklandı.

Gündoğan Çetili’deki BESA inşaatları için ÇED toplantısı yapılacak

Konu ile ilgili açıklama yapan araştırmacı yazar ve hukukçu Mehmet Çilsal “Hukuk ve çevre katliamı skandalının yaşandığı bölgede ÇED gereklidir kararı nihayet alınabildi. Mevzuata göre bir ruhsat ancak ÇED olumlu ya da gerekli değildir kararından sonra verilmesi gerekir.  Besa, kaybettiği dava sonucu ÇED süreci başlatıldı. Bakanlık ÇED raporu konusunda olumlu rapor verirse inşaat kaldığı yerden devam edebilecek. Olumsuz karar verilirse tüm yaptıkları inşaatlar hukuksuz hale gelecek yıkım ve eski haline getirme süreci başlayacak” dedi.

Gündoğan Çetili’deki BESA inşaatları için ÇED toplantısı yapılacak

Kaynak: Anterhaber.com

polat-galle